Kočka, pes, nebo had? Jaký mazlíček se k vašemu znamení hodí nejvíc?

14. července 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Shutterstock)

Nastal čas na pořízení si nějakého zvířecího kamaráda, ale vy se stále nemůžete rozhodnout, který pro vás bude ten nejideálnější? Ne každý má povahu a časové možnosti na aktivního pejska, a ne každému by se dobře bydlelo například s hadem. Nechte hvězdy, ať vám poradí a vyberte si mazlíčka podle vašeho znamení. Poradí vám s tím web Proženy.

Beran – aktivní pejsek 

Beran chvíli neposedí. Pořád musí něco dělat a je velice akční. Proto by se mu šiklo nějaké aktivní psí plemeno. Takové, které vás bude s radostí doprovázet jak na dlouhé procházky, tak při jízdě na kole. Ideálními psy jsou pro vás husky, kolie, ovčáci nebo ohaři. Pokud nemáte dispozice pro velkého psa, jakýkoliv lovecký teriér nebo trpasličí pinč vás rozhodně nezklame… ani vy jeho.

Býk – drobný hlodavec

Každý Býk je praktik. Jsou dost rozvážní a přemýšlivý, tudíž by se k nim hodil mazlík, který jim dá potřebnou lásku, ale které budou moci dát stranou, když budou řešit rozvážné a praktické věci. Drobný hlodavec jako je křeček nebo morče vás klidně zabaví na celý den, ale když ho necháte v akvárku nebo kleci, nijak tím trpět nebude.

Blíženci – neobvyklý papoušek či chameleon

Blíženci si potrpí na originalitu a neobvyklé věci, které je budou neustále něčím překvapovat. Tedy i jejich mazlíček musí být takový. Co takhle upovídaný papoušek, který vás bude bavit neustálým opakováním slov, které je budete s radostí učit? Nebo zajímavý chameleon, který se sice nezdá, ale je velmi společenský.

View this post on Instagram

A post shared by Cynthia (@cynthias_spiders)

Rak – pes nebo kůň

Rodinně založení Raci potřebují mazlíčka, ke kterému si vytvoří silné pouto. Proto by se k nim nejvíce hodil kůň. S tímto majestátným zvířetem si totiž vytvoříte pouto jako s žádným jiným tvorem. Dobrou volbou by byl i jakýkoliv pes. I když Raci vždy spíše tíhnou k menším plemenům jako jsou čivavy nebo buldočci. Zřejmě kvůli pocitu, že se o ně mohou starat.

Lev – opice a jedovatý pavouk

Pokud znáte někoho v tomto znamení, moc dobře víte, jak miluje pozornost. A proto potřebuje mazlíčka, který mu ji zajistí. Pokud mu tedy bude sedět na rameni exotická opička, nebo se bude chtít pochlubit kamarádem tarantulí, bude ve svém živlu. Chce to zkrátka něco exotického, co nikdo jiný doma nemá a všichni budou zvědavě dychtit, aby s takovým zvířátkem (a jeho majitelem) mohli přijít do styku.

Panna – had nebo Sphynx 

Není náhodou, že si Gunther v seriálu Přátelé spletl Rachelinu kočku bez srsti s hadem. Mají toho totiž společného víc, než by se mohlo zdát. Oba jsou bez srsti, oba nenadělají nepořádek, a proto se oba hodí k Panně. Ty totiž vyžadují perfektní pořádek a nemají rády, když jim ho někdo naruší. Zvíře, které má srst, slintá, nebo dělá nepořádek, by ve svém životě nesnesly.

View this post on Instagram

A post shared by sphynx of world 🌎 (@sphynx_ofworld)

Váhy – rybičky či šlechtičny

Váhy milují krásu. Jsou esteticky založené. No a co by pro ně mohlo být lepší než pozorování krásných barevných akvarijních rybiček? Oni nepotřebují sahat. Jim se stačí dívat na něco úchvatného. Stejně tak se jim bude líbit nějaká šlechtěná kočička. Třeba takový norská lesní nebo perská by jim jistě vytvořila klid na duši.

Štír – kočka 

Štíři a kočky mají naprosto stejnou povahu. Jsou rády, když je někdo pomazlí, ale jen když to ony samy chtějí. Ať se jen někdo opováží je rušit nebo na ně naléhat, když chtějí být o samotě a nerušení. Přesně proto jsou pro sebe Štír a kočka jako stvořené. Chtějí lásku, ale s jistou mírou odstupu.

Střelec – fretka nebo prasátko

Střelec je veselý, energický a plný elánu. Potřebuje k sobě parťáka, se kterým se nudit nebude a užije si s ním spoustu srandy. Pokud si nepotrpíte na žádné velké výstřednosti, ideálním společníkem pro vás bude pes-zlatý retrívr, labrador nebo bernardýn. S těmi můžete provádět různé skopičiny a vtípky a oni vás samou láskou nechají dělat si s nimi cokoliv budete chtít. Pokud máte radši něco extravagantnějšího, stejnou zábavu si užijete s neposednou fretkou nebo si pořiďte roztomilé a samo o sobě vtipné mini prasátko.

View this post on Instagram

A post shared by margara1995 (@pig_4lifee)

Kozoroh – želva

Konzervativci Kozorozi se dlouho rozmýšlejí, než se pro pořízení domácího mazlíčka rozhodnou. Představa, že by se o někoho museli celý den starat, se jim nelíbí. Mají rádi svůj nerušený klid. A kdo by jim ho nijak nemohl narušit? Želva. Té stačí dodávat dostatek čerstvé zeleně a bude si spokojeně žít svůj vlastní život. Když vás však přepadne touha po společnosti, želva bude ideální parťačka.

Vodnář – opice

Na slovo fádnost jsou Vodnáři téměř alergičtí. Nemají rádi trendy a věci, které mají všichni. Stejně tak je neláká pořídit si mazlíčka, který svou existencí ničím nezaujme. Pes, kočka, králík… to má každý. Ale takovou opici určitě jen tak někdo nemá (možná jen nějaký Lev). Navíc jsou opičky hravé a je s nimi zábava, a to je přesně to, co Vodnáři potřebují. Někoho, s kým si budou moci pořád hrát. Ani nepořádek, co opička způsobí, jim příliš nevadí, protože na pořádku nelpí.

Ryby – králíčci a Bišoni 

Ryby jsou citlivé, a tak si dokáží vytvořit vřelý vztah s jakýmkoliv zvířátkem. Potřebují však takové, o které se budou moci starat, dávat jim lásku a mazlit se s nimi. Ideální by pro ně byli například huňatí králíčci. Ale ani s přítulnou kočkou nešlápnou vedle. Správnou volbou by byli také psi, ale jen ti malí a mazliví jako bišonci, mopslíci či špici.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme