Nejlepší romantické filmy všech dob: Viděli jste je všechny?

14. února 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Ať už je Valentýn, nebo jen obyčejný večer, na dobrý romantický film se najde čas vždycky. My si pro vás připravili přehled těch největších klasik.

Anglický pacient

Toto zpracování románu Michaela Ondaatjeho si získalo srdce diváků nejen 90. let. Ralph Fiennes a Kristin Scott Thomas ztvárňují dva milence v severní Africe během druhé světové války. Film získal 12 nominací na Oscara a vyhrál jich devět.

Zrodila se hvězda

Když oblíbený hudebník Jack náhodou objeví a zamiluje se do začínající umělkyně Ally, přivede ji do záře reflektorů a nastartuje jeji kariéru. Ale jako v každém romantickém filmu, tragédie čeká za rohem.

Notting Hill

“Jsem jen dívka, která stojí před klukem a žádá ho, aby ji měl rád.” Kdo by si tuhle anglickou klasiku s Julií Roberts a Hughem Grantem nepamatoval! Okouzlující příběh o knihkupci a filmové hvězdě je jednou z nesmrtelných klasik.

 

Láska nebeská

Hromada filmových legend se snaží dát své milostné životy dohromady. Spousta smíchu, spousta slz a skvělé hudební a taneční výstupy. Co víc si přát?

Když Harry potkal Sally

Meg Ryan, Nora Ephron a New York. Skvělý film o partičce podivínů, kteří jsou přesvědčeni, že muži a ženy nemohou být přátelé. Nebo snad ano?

Duch

Nejste skutečnými milovníky zamilovaných příběhů, dokud jste neviděli tu scénu s Patrickem Swayzem, Demi Moore a chaotickou keramikou.

Návrh

Margaret Tate (Sandra Bullock) je přísná šéfredaktorka v jednom vydavatelství a Andrew Paxton (Ryan Reynolds) je její asistent. Když Margaret hrozí deportace zpět do Kanady, naplánuje sňatek s Andrewem, aby si zachovala svůj status. Asi tušíme, jak to dopadne.

Zkrocená hora

Zakázaná láska, slzy, bolest a nádherná příroda. Možná ne úplně to, co chceme najít v oddechovém filmu. Zkrocená hora je však výjimečným příběhem výjimečné lásky mezi dvěma kovboji, který se táhne po generace.

Svatba mého nejlepšího přítele

Julianne se s Michaelem rozešla před devíti lety. Stali se pak nejlepšími přáteli a když stále ještě zamilovaný Michael naléhal, Julianne mu slíbila, že pokud se do osmadvaceti let věku nikdo z nich nevstoupí do stavu manželského, stane se jeho ženou. Do osmadvacátých narozenin chybí Julianne pouhých pár dnů a hromada Michaelových vzkazů na záznamníku ji vyděsí.

Zápisník jedné lásky

Příběh, který vypráví o vztahu Noaha a Allie se stal oblíbeným dojákem milionů diváků. Dvojice spolu stráví krásné léto a doufá, že spolu budou navždy. Allie se však musí odstěhovat a jejich cesty se tak rozdělí.

Lásky čas

Tim je obyčejný nesmělý Brit se skvělou rodinou. Jediné, co mu chybí, je ta pravá slečna. Vše se ale změní ve chvíli, kdy se Tim dozví, že může cestovat časem.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme