Nerada se hádáte? Zkuste tyto kroky, jak předejít hádce s partnerem

29. srpna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj Shutterstock)

I když se říká, že hádky jsou kořením vztahu, pravděpodobně není nikdo, komu by byly příjemné. Usmiřování po nich je sice krásné, ale ne každému to za to stojí. Pokud o hádky ve vztahu nestojíte, Dáma vám poradí, jak se jim aspoň občas vyhnout. Protože občasné hádky jsou nezbytné.

Běžte na procházku

Znáte to, někdy prostě vstanete z postele špatnou nohou a celý den jste podrážděná a vznětlivá, aniž byste byla schopná říct proč. Pokud hledáte způsob, jak si ulevit, rozhodně to neřešte tím, že vyprovokujete hádku s parterem. Běžte se projít, abyste si vyčistila hlavu, a cestou si udělejte radost zmrzlinou, čokoládou nebo dobrou večeří. Jestli s nějakým tématem, které hrozí hádkou, začne váš partner, vysvětlete mu situaci a odložte debatu na jindy.

Nevybíjejte si zlost

Naštval vás šéf v práci? Vytočily vás děti? Nebo jste narazila na neschopnou prodavačku v supermarketu? Ať už je za vaším vztekem cokoliv, nevybíjejte si ho tak, že se doma pustíte do partnera. Raději si jděte zaběhat, zaplavat nebo zaboxovat, zkrátka věnujte se nějaké činnosti, při které vybijete nahromaděný vztek, a nikdo nepřijde k úrazu.

Hledejte kompromis

Jistě vám nesdělíme nic nového, když vám řekneme, že láska a vztahy jsou mimo jiné o vzájemné toleranci a kompromisech. Proto než se postavíte do opozice a spustíte hádku, vyslechněte si navzájem v klidu argumenty a zkuste se zamyslet, jestli nenajdete nějaký kompromis, kde by obě strany byly spokojené, a vy jste tak předešli hádce.

Zkuste ustoupit

Zkuste se zamyslet nad důvodem vaší hádky a vyhodnoťte, nakolik je pro vás závažný. Není to tak, že nechcete ustoupit jen proto, že vám to nedovolí vaše hrdost? Pokud ano, pokuste se to překousnout a alespoň jednou ustupte, v případě, že jde o něco, co pro vás není tak závažné. Při další hádce třeba půjde o něco důležitějšího a vy budete moct argumentovat tím, že je na řadě s ústupkem váš partner.

Rozdýchejte to

Radu, že se máte několikrát zhluboka nadechnout, než spustíte, jste už určitě slyšela. Ono to ale opravdu funguje! Pokud vám pár nádechů nestačí, jděte na chvíli do vedlejší místnosti nebo na vzduch. Zamyslete se nad partnerovými argumenty a zauvažujte, jestli náhodou nemá pravdu. Zatímco budete situaci rozdýchávat, uklidí se i on a vyjednávání vám půjde snadněji a bez křiku.

Životní styl - další články

Doporučujeme