Nestíháte? Last minute tipy na velikonoční dekorace a bleskurychlé pochoutky

6. dubna 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Velikonoce jsou tady a váš byt vypadá, jako když jsou svátky jara až za půl roku? Společně s Marianne.cz pro vás mám tipy na poslední chvíli, díky kterým zazáříte před rodinou i nečekanou návštěvou. A nemusíte se bát ani prázdného stolu.

Velikonoční dekorace

Jasně, když se podíváme na ceny vajec v obchodech, moc se nám do jejich vyfukování nechce. Ale vajíčka k Velikonocům a k jaru patří a ani letos by neměly chybět. Nemusíte mít v každém koutě tucet vajec, pár jich stačí a jednoduchá velikonoční výzdoba je na světě. Stačí je obarvit a hned máte doma i trochu barev. Co se týče další výzdoby, když vyrazíte na procházku, stačí si natrhat pár větviček zlatého deště či jiné venkovní rostlinky. I to vám udělá doma spoustu parády.

Pořádek doma i v životě

Říká se, že jakmile si uklidíte doma, uklidíte si i v životě. Velikonoce a přicházející jaro je podle nás ideální příležitost udělat doma pořádný úklid; vytáhnout šuplíky, protřídit, utřít důkladně prach, přesunout zimní oblečení do sklepa či skříně a protřídit věci, které vám doma už dlouho překážejí. Ale pozor, podle pranostik byste na Velký pátek neměli prát prádlo, zametat a péct. Tak si tyto aktivity naplánujte na další volné dny.

Ať je co na stole

Mazanec, beránek, nádivka, jidáše. To všechno jsou typické velikonoční dobroty, které naprosto milujeme a bez kterých si tyto svátky nedovedeme představit. Navíc na Zelený čtvrtek byste si měli dát i něco zeleného. Upečené dobroty vám provoní byt či dům. Za tu vůni a obdivná slova od rodiny a přátel vám chvilku se stání v kuchyni rozhodně vyplatí.

Životní styl - další články

Doporučujeme