Po čtyřleté přestávce má Bílý dům psí obyvatele: Německé ovčáky Majora a Champa

26. ledna 2021·Životní styl·Lenka Skrzeczkova

Bidenovi psi jsou novými obyvateli Bílého domů. (Foto: Twitter David Begnaud)

Bílý dům uvítal nové nájemce. Bidenovi psí miláčci, Major a Champ se do prezidentova sídla přistěhovali v neděli. Podle zahraničních médií je to návrat k dlouholeté tradici, kdy čtyřnozí chlupatí přátelé dělali společnost hlavám Spojených států napříč léty. Informoval o tom The Straits Times.

Psi Major a Champ přiletěli do Washingtonu ze státu Delaware v neděli. Čtyřnozí chlupáči se tak už nějaký ten den těší z pozemku o rozloze 7,2 hektarů. Nově zvolený prezident, Joe Biden, tak pokračuje v mnohaleté tradici.

Champ, německý ovčák, patří Bidenovým od roku 2008, kamarád Major se k němu připojil až o několik let později. “Od štěněte v útulku v Delware Humane Association po prvního psa v Bílém domě, Major je tak důkazem, že každý pes může žít americký sen,” uvedla pro The Straits Times skupina, která na počest stěhování psů vytvořila sbírku.

Biden během předvolební kampaně často čtyřnohé chlupáče zveřejňoval na sociálních sítích. Pro voliče tak působil jako vřelý, empatický člověk. Na konci listopadu dokonce prezidentský pár oznámili, že si hodlají adoptovat z útulku také kočku.

Manželka Jill s německými ovčáky –  Majorem a Champem (Foto: Twitter Barbara)

Trump tradici nedodržel

Naopak exprezident Donald Trump v této dlouholeté tradici nepokračoval. Na to často poukazovali jeho odpůrci, kteří vytvořili například trička s nápisem “On dokonce nemá ani psa.”. Snažili se tak dokázat, že Trump je bezcitný člověk.

Joe Biden s manželkou a německými ovčáky – Major a Champ (Foto: Twitter Barbara)

Životní styl - další články

Doporučujeme