Podívejte se, jak si můžete zařídit domácí knihovnu. Útulnost a pohodlí jsou nejdůležitější

11. února 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Máme sice dobu, ve které jsou stále více populárnější moderní technologie. Přesto bychom si jednu věc neměli odpustit, a to mít doma knihovnu. Taková místnost může být ve vašem domě prostorem klidu, pohody a místem, kde si výborně pročistíte hlavu. Informoval o tom server Novinky.cz.

Mnoho lidí dává přednost elektornické čtečce, kdy mají po ruce okamžitě obrovský výběr knížek. Stále jsou ale mezi námi jedinci, kteří milují vůni nových knih nebo jim vadí, že musí číst na svítícím displeji, což není příjemné pro oči. Co si budem, klasika je prostě klasika.

Knihovna by podle odborníků na bydlení neměla chybět v žádné domácnosti. Ať už bude malá nebo velká, tak své kouzlo dozajista splní. Přesto už při jejím pořizováním byste měli dopředu vedět, jak velcí čtenáři jste, abyste měli pro své poklady dostatek místa.

Výborný řešením je regálový systém nebo skříň s policemi. Důležitý je taký materiál. Knihovnu můžete mít například z masivního dřeva. Nemusí také nutně splynout s nábytkem a může být naopak velmi dominantním prvkem celé místnosti.

Výborný je také čtenářský koutek. Ten byste měli mít zřízený tak, abyste se cítili příjemně a bylo to pro vás útočiště. Důležitým prvkem je pohodlné křeslo. Zejména skvělou volbou jsou ušáky. Velkou roli hraje i osvětlení. Doporučuje se intenzita světla 300 až 500 lumenů. Lampu tak vybírejte velice pečlivě. Nejlepší je taková, kterou si můžete nastavit, jak potřebujete. Pokud jste milovníky horké čokolády, kávy nebo čaje, tak si určitě pořiďte i nějaký odkládací stolek.

Inspirujte se:

Zdroj: Shutterstock

Životní styl - další články

Doporučujeme