Psí oči nebo nekvalitní strava. Jakých prohřešků byste se jako psí páníčci měli vyvarovat?

5. září 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Svoje psí miláčky bezesporu milujeme, ale jsou některé zlozvyky, které si prostě neodpustíme. Krmíme je od stolu, zanedbáváme stříhání drápků či kašleme na to, jaký mají režim. Pejskovi se sice nemusí stát nic špatného, ale i tak bychom některé nešvary neměly dělat. Jak se tomu vyhnout? Informaci přinesl web Můjchlupáč.cz.

Žebrání od stolu

Psí oči. Pohled, jak kdyby váš mazlíček týdny hladověl. Po čase se spustí vodopády slin a kňučení. I takto může pes “přemlouvat” svého páníčka, zda by náhodou nemohlo spadnout něco ze stolu. A většina majitelů to nezvládne a kousek šunky či jiné dobroty psovi dá. Tím ale hafana rozmazlují, kazí výchovu a hlavně mu přesolenou šunkou zadělávají na zdravotní problémy. Odborníci radí, abyste k odměňování psa používali psí pamlsky, které jsou bez obilovin a organismus nezatěžují. Pokud chcete omezit žebrání, dejte mu od štěněcího věku najevo, že žebrat od stolu se prostě nesmí. Obeznamte s tím i ostatní členy.

Kvalitní granule jsou základ

Znají to všichni majitelé psů. Občas úplně zapomenete na to, že vám došli granule a koupíte rychle v supermarketu ty, které vidíte. Občas to nevadí, ale dbát byste měli především na kvalitu psí stravy. To, jaké krmivo zvolíte, se odrazí na kondici, srsti, ale i na tom, zda má problémy se zažíváním či alergiemi. Krmivo vybírejte na základě složení. Mělo by být ideálně bez obilovin a s velkým podílem masa. Jestliže má pes alergie, sáhněte po proteinových recepturách. To znamená, že je třeba jen z lososa, hovězího či kachního masa. Můžete se tak rozhodnout podle toho, jaké chlupáčovi nejvíce chutná.

View this post on Instagram

A post shared by Daily dog videos 🐶 (@insta_dog)

Koupání či stříhání drápků je důležité

Vzpomenete si, kdy naposledy jste pejska koupali, stříhali mu drápky, česali ho nebo mu čistili uši? Ne? Tak to změňte a stanovte si pevný den, kdy se na hygienu zaměříte. Nezapomeňte ani na pravidelné odčervení či očkování. Jestliže máte krátkosrstá a náchylná plemena, nezapomeňte je v zimě přiobléknout. Je také dobré mít svého mazlíka pojištěného, aby vaše peněženka u veterináře tolik nezaplakala.

Životní styl - další články

Doporučujeme