Recept na lásku na celý život. Jak se ještě i v důchodu držet láskyplně za ruce?

2. ledna 2020·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Nic není úplně zadarmo a o vztazích to platí dvojnásobně. Jak s partnerem žít, aby vám vztah a láska vydržela na celý život? Hlavně spolu o všem mluvte. Šťastný vztah je práce na celý život. A ten, kdo to pochopí a přijme, má šanci, že se ještě v důchodu bude se svou láskou držet láskyplně za ruku. S informací přišel ženský časopis Blesk pro ženy ve spolupráci s Honzou Vojtkem a Pavlem Ratajem.

Láska bohužel nestačí

Kdo si myslí, že láska překoná všechno, měl by se přestat dívat na pohádky. Láska je krásná věc, ale žádný princ nezajistí, že budete automaticky šťastná. A stejně tak je to i naopak. Jediný, kdo vás může učinit šťastnými, jste vy sami. Partner k tomu může jen dopomoct. Anebo odpomoct.

Mluvte, ale zase ne tak moc

Vztahy jsou založené na komunikaci, to ale neznamená, že musíte mluvit za každou cenu. Naopak. Jistě, že je potřeba řešit jakýkoliv problém, který kolem vás či vašeho vztahu nastane. Nejprve je ale potřeba zjistit, zda tem druhý je pro to v dobrém rozmaru. Někdy prostě není nálada a chuť řešit problémy. A už vůbec ne ty, které se točí jen kolem vás.

Právo na tajemství

Projev dokonalého a šťastného páru není v tom, říkat si spolu úplně všechno. Mlčeti zlato. Možnost mít nějaké tajemství, dává člověku pocit svobody, která je pro šťastný vztah nezbytná. Klidně si pomyslete na sexy kolegu nebo kolegyni. Na to není nic špatného. Jen o tom nemusíte partnera informovat.

Bez práce nejsou koláče lásky

Jen s láskou si nevystačíte. Pokud chcete mít dlouhé a inspirativní partnerství, zamilovanost je dobrý start, ale zbytek je práce. A makat na tom musíte oba. Tvrdě, cílevědomě a pořád. Teprve potom máte šanci prožít dokonalý vztah po celý život.

Kompromis je k ničemu

Možná to zní zvláštně, protože všude stále slyšíme, že vztahy jsou o kompromisech. Ale pravda je taková, že kompromis je jen povznesený označení stavu, kdy není spokojený ani jeden z vás. Žena chtěl na dovolenou k moři a už do hor? Tak se rozhodli jako kompromis jet na výlet po zámcích. Takže z toho nebude nadšený ani jeden. Vyměňte kompromis za respekt, který chce ale odvahu.

Nevěra je nevyhnutelná, ale špatná

Nevěra bolí a rozervává srdce, ovšem je součástí vztahů a života a pomůže z pravidla otevřít nevyřčené problémy. Musíme se ale smířit s tím, že vztah po nevěře nikdy už nebude takový jako byl dřív. Aby taková situace nakonec dopadla dobře, chce to ještě víc práce.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme