Revoluce venčení! Dopřejte svému psovi luxus v podobě chytrého obojku

6. ledna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Toužíte mít vašeho pejska pod neustálou kontrolou? Vědci vymysleli chytrý obojek, který sleduje životní funkce vašeho miláčka. Mimo to má funkci GPS a sleduje i denní aktivity. Jednoduše jsou to chytré hodinky, akorát na psím krku. Informoval o tom server The Verge.

Na obojku spolupracovala firma Invoxia s předními veterinárními kardiology, aby životní funkce byly snímané co nejkvalitněji i u dlouhosrstých chlupáčů. V mžiku tak budete vědět, jakou tepovou a dechovou frekvenci má váš pejsek.

Dokonce je obojek obohacen o připojení Bluetooth, Wi-Fi, GPS a LTE-M, nabízí varovná upozornění a má vestavěný bzučák. Budete tak okamžitě vědět jestli váš pes chodí, běhá, škrábe, jí, pije, štěká nebo odpočívá. Podle serveru The Verge může obojek pomoci veterinářům podchytit různá onemocnění u vašich čtyřnohých lásek.

Obojek bude dostupný od léta 2022, a to jen pro středně velké až velké psy, což je zklamání pro všechny páníčky malých plemen. Do budoucna se ale počítá, že by tato chytrá věcička byla i pro kočky. V přepočtu jeho pořízení i se službami vyjde na 2 430 korun.

Životní styl - další články

Doporučujeme