Rozmáhá se nový trend – mikronevěra. Jak vám může zničit vztah?

23. ledna 2018·Životní styl·Redakce

Zdroj: Shutterstock

Podle australské psycholožky je celá škála činů, které mohou být považovány za počátky mikronevěry. Ať už je to tajná online konverzace, nebo srdíčka v komentáři pod příspěvkem známého. Nový trend teď podle BBC rozdělil internet na dva tábory.

Melanie Schilling řekla pro Huffington Post Australia, že mikronevěra začíná u zdánlivě malých akcí, které naznačují, že je osoba emočně nebo psychicky soustředěná na někoho mimo její vztah.

Mezi projevy se dá zařadit kontakt uložený pod jiným jménem, spojení se s ex-partnerem nebo soukromé vtípky s někým jiným.  Tyto příklady ale rozdělily sociální média. Někteří lidé se nového trendu zastávají a druzí ho zase kritizují.

Mnozí se na sociálních sítích bavili tím, že nejde přesně říci, kde jsou hranice mikronevěry. Celá záležitost totiž není pouze černá a bílá.

Dan Savage, americký autor několika knih o vztazích, tento trend na Twitteru označil jako „rudou vlajku.“ Podle něj se na mikronevěru odolávají jen ti, kteří chtějí svého druhého partnera kontrolovat. „Víte, kdo rozeznává tyto druhy chování jako nevěru? Násilníci,“ psal na svém Twitteru. „Pokud vám partner řekne, že jste mu mikronevěrní, měl by to pro vás být jasný signál, že něco není v pořádku.”

Životní styl - další články

Doporučujeme