Tajný přenašeč bakterií. Gumičky do vlasů mohou škodit zdraví

15. února 2020·Životní styl·Karolína Stránská

Gumička je jednou z nejlepších přítelkyní všech žen. Tedy alespoň těch s dlouhými vlasy. Je totiž nepostradatelným pomocníkem, kdykoliv je třeba vlasy stáhnout a udržet na místě. Věděli jste ale, že gumičky mohou ohrozit vaše zdraví?

Mnohdy si neuvědomujeme, jak často s ní manipulujeme. Dáme si ji do vlasů, položíme na stůl, dáme zpět do vlasů, občas nám spadne na zem. Tato elastická vychytávka se poté stává zdrojem nečistot a dokonalým prostředím pro bakterie, uvádí server Allure.

Nechtěné bakterie se do gumiček dostávají nejčastěji nesprávným zacházením. Odkládáte si ji také na zápěstí? Zdánlivě malý detail může být velkým problémem. Především tehdy, pokud s gumičkou na ruce usnete.

Malá chyba může vést ke kožním ekzémům, ale také poruchám krevního oběhu v závislosti na tom, jak moc těsná gumička je. Pokud byste na ruce spatřili červené otlačení, může jít o varovný signál. V tomto případě je nejlepší doplněk ze zápěstí sundat.

“Ačkoliv jsou infekce z vlasových gumiček méně časté, i přes to se doporučuje je občas umýt antibakteriálním mýdlem, nebo je vyměnit za nové,” tvrdí dermatoložka Michelle J. Farber. “Pro prevenci infekce je také důležité dodržovat správnou hygienu rukou.”

Životní styl - další články

Doporučujeme