Útek do ráje. Maledivy nabídly do aukce šestnáct neobydlených hotelů, chtějí více turistů

4. června 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Toužíte po bydlení na Maledivách? Nyní máte možnost. Maledivská vláda dá v aukci do pronájmu šestnáct z více než tisícovky svých většinou neobydlených ostrovů. Dražitelé mají podmínku, že na ostrově musí postavit hotel.

Maledivy jsou oblíbenou cílovou destinací lidí, kteří touží po průzračně modré vodě, horkém písku a ochlazujícím drinku. Jestli se mezi ně řadíte i vy, nyní máte jedinečnou příležitost udělat z Malediv svůj domov. Maledivská vláda dala do aukce šestnáct neobydlených ostrovů. Ten, kdo v dražbě uspěje, má jedinou podmínku. Musí na ostrově postavit hotel, který bude mít alespoň sto lůžek.

View this post on Instagram

A post shared by MALDIVES 🌊 (@maledives)

Kabinet doufá, že se mu tak podaří povzbudit turistických ruch, který poškodila pandemie. Ostrov v Indickém oceánu na jihu Asie o rozloze 1,2 hektaru se nabízí za 210 tisíc dolarů (4,4 milionu Kč), o něco větší o 10,4 hektaru je k mání za 1,5 milionu dolarů (31,4 milionu Kč). Zájemci ale budou muset brát ohledy na tamní citlivé ekosystémy. Měli by využívat energii z obnovitelných zdrojů a zhruba polovina zdejší vegetace má zůstat nedotčená.

Přihlášky je možné podávat až do 10. června. Z výhry se ale nutně nemusí těšit ten, kdo nabídne nejvíc. Vláda vytvořila bodový systém, kde je šedesát bodů za maximální nabídku, dvacet bodů pokud projekt zaměstná alespoň ze sedmdesáti procent místní obyvatelstvo, z toho alespoň pět procent žen. Deset bodů může získat ten zájemce, který vloží peníze do vládního fondu turistiky. Ministerstvo cestovního ruchu doufá, že v příštích letech vznikne až 3700 dalších lůžek, která s sebou přinese investice za 370 milionů dolarů.

View this post on Instagram

A post shared by MALDIVES 🌊 (@maledives)

Životní styl - další články

Doporučujeme