Žena si neustále pletla pravou a levou ruku. Problém vyřešila jednou provždy

7. února 2021·Životní styl·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / laurenwinzer

Australanka D'Kodia Laine (23) celý život bojovala s rozlišováním pravé a levé ruky. Strany si neustále pletla a v každodenním životě jí to působilo jen zmatek a frustraci. Rozhodla se proto problém vyřešit jednou provždy - a vybrala si skutečně originální způsob. Na ruce si nechala vytetovat, která je která. 

“Tetování nejsou jen pěkná, mohou být také velmi užitečná! Hodně štěstí se všemi tvými budoucími směry, jsem šťastná, že jsem ti mohla pomoct,” napsala tatérka Lauren Winzer ze Sidney na svůj Instagram a připojila snímek potetovaných rukou své mladé klientky. Ta si na levou ruku nechala navždy napsat písmeno L a na pravou R, jako zkratku pro anglická slova left (levá) a right (pravá).

View this post on Instagram

A post shared by Lauren Winzer (@laurenwinzer)

Tetování okamžitě vyvolalo silnou odezvu. Za 24 hodin si získalo přes 4 tisíce lajků a řada lidí zanechala pochvalné komentáře. “Páni, tohle taky nutně potřebuju,” pochvalovala si například jedna sledující.

“Začalo to jako vtip, ale je to ve skutečnosti nesmírně užitečné a už nemusím vypadat hloupě, když dělám L ze svých prstů, abych to rozlišila,” svěřila se D’Kodia listu The Daily Mail.

View this post on Instagram

A post shared by D'Kodia 🌻 (@dkodia)

Problém s rozlišením pravé a levé ruky se sice zdá poněkud dětinský, ve skutečnosti ale trápí celou řadu lidí. Podle australské studie z roku 1990 zažívala až třetina respondentů frustraci, když měla strany při každodenních úkonech rozlišovat.

Životní styl - další články

Doporučujeme