Žena vstává každý den ve 4:30, aby udělala manželovi snídani. Její program rozděluje internet

7. února 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Foto: Facebook / Brooke Smith

Maminka čtyř malých dětí Brooke Smith se na internetu podělila o svůj každodenní program, který začíná v půl páté ráno přípravou snídaně pro manžela a někdy končí až o půlnoci. Podle jejích slov je to „to nejmenší, co může udělat“. Její životní styl odstartoval na sociálních sítích vášnivou diskusi.

Čtyřnásobná matka Brooke Smith odstartovala na sociálních sítích vášnivou diskusi na téma rozdělení prací v domácnosti. Žena totiž ve skupině Mums Who Cook, Clean and Organise group (Skupina maminek co uklízí, vaří a organizují) sdílela svou každodenní rutinu.

Zatímco některé členky se jí klaněly a pokládaly ji za inspiraci, podle jiných by ale nad svým životním stylem měla zapřemýšlet.

„Vždycky se ujistím, že nejdu do postele, dokud nemají všichni sbalené obědy a připravené čisté oblečení na další den, a to včetně mého manžela, dům není čistý, myčka není zapnutá a v pračce není várka prádla,“ napsala Brooke.

„Někdy to znamená, že si jdu lehnout v 9, jindy o půlnoci, ale vždycky ráno vstávám stejně brzy (ve 4:30 s mým manželem, abych mu udělala kávu a snídani), abych měla čas udělat si teplou kávu, upravit si vlasy, abych měla chvilku klidu sama pro sebe, odpočinula si a začvičila,“ pokračovala maminka v domácnosti.

„Šťastná máma rovná se šťastná domácnost. Udělejte to, i když se na to necítíte, protože další den za to budete vděčné,“ doporučuje ostatním.

Na příspěvek zareagovala řada lidí, z nichž mnozí označili životní styl Brooke za značně staromódní.

„Moje maminka se takhle starala o mého tátu. Táta se narodil v roce 1929, máma v roce 1931. Máme tok 2020. Můj manžel si své prádlo pere sám, moje děti si samy dělají snídani,“ napsala jedna z žen.

„Ne, ne ne. Promiň, ale ne. Je skvělé, že jsi ochotná a schopná tohle dělat, ale ano, můj partner pracuje, ovšem pořád se může podílet na chodu domácnosti. Když se vrátí domů, považuji za štěstí, pokud jsem si ještě nevytrhala všechny vlasy z hlavy z neustálého řvaní na děti a celodenní snahy, aby se vzájemně nezavraždily. Mám štěstí, když stihnu sprchu a vydržím ještě hodinku po večerce dětí. Pak všichni vstáváme ve 4 ráno,“ svěřila se další.

Další ženy zase upozornily na důležitost toho, aby se děti naučily domácí práce vykonávat. „Myslím, že je úžasné, že to děláš, ale měla bys zbytek rodiny víc zapojit, zvlášť až budeš starší. Nauč děti, jak se o sebe postarat, až odejdou z domova,“ doporučila Brooke jiná máma.

Brooke na komentáře zareagovala a svěřila se, že její manžel pracuje šest dní v týdnu na stavbě a pět večerů ze sedmi navíc trénuje a vyučuje v místní posilovně.

„Mým dětem je devět měsíců, dva roky, tři roky a šest let, takže ty starší pomáhají, když můžou, ale nemám na ně nerealistické požadavky,“ popsala a vysvětlila, že po nich zatím žádné zázraky chtít nemůže.

„Je to to nejmenší, co můžu udělat,“ myslí si Brooke. „Náš vztah je úžasný a myslím si, že naše domácí dynamika má na tom lví podíl,“ uzavřela.

Životní styl - další články

Doporučujeme