Bez špetky úcty či důstojnosti. Británie je v šoku z nového filmu o milované princezně Dianě

16. října 2021·Celebrity·Barbora Turková

Kristen Stewart jako Diana (Foto: ČTK)

Dlouho očekávaný film Spencer, který je biografií princezny Diany, budí rozporuplné reakce. Herečka Kristen Stewart je za roli opěvovaná, ale někteří film o milované Dianě odsoudili. S informací přišel deník The Sun.

Pobouření. To si po zhlédnutí filmu Spencer bude myslet královská rodina. Diana je v něm totiž ztvárněna bez úcty a důstojnosti, napsal deník The Sun. Nelíbí se jim například scény, které Dianu ukazují v momentě, kdy se před svým synem Williamem zhroutí se slzami v očích kvůli svým problémům s poruchy příjmu potravy nebo sebepoškozování.

Podle The Sun neplatí, že o mrtvých jen dobře. „V obzvláště znepokojivých scénách filmu si dojatá Diana představuje, jak se vrhá ze schodů a dusí se perlovým náhrdelníkem, který jí daroval manžel princ Charles,“ popisují filmoví kritici.

Šéfredaktorku časopisu Majesty Ingrid Sewardovou pobouřila část filmu, kdy Diana kvůli bulimii zvrací či má halucinace o vlastní smrti. „Je opravdu kruté ji takto zobrazovat… Naprosto zbytečné,“ řekla deníku The Sun.

Syny Diany, Harryho a Williama podle kritiků film zarmoutí. “Bude jim připadat hrozné, že jejich matka je zobrazována tímto způsobem. Je to zbytečné a bezdůvodné. Chudák William – to je vše, co k tomu mohu říct. Nechme na Dianě alespoň špetku úcty a důstojnosti,” říká královská expertka Penny Junor.

Jediné, co je na filmu podle diváků pozitivní, je Kristen Stewart. “Jsem nadšená, přistupovali jsme k tomu s takovou láskou. I kdyby to všichni nenáviděli, bylo by to v pořádku, protože jsme do toho vložili vše, co jsme mohli,” řekla agentuře Reuters herečka, kterou proslavila filmové série Stmívání.

Celebrity - další články

Doporučujeme