Bude William poslední král? Expertka si myslí, že monarchie ve Velké Británii brzy skončí

18. září 2021·Celebrity·Barbora Turková

Princ William s manželkou Kate Middleton. (Foto: Shutterstock)

Britská monarchie má sice už tisíciletou tradici, ale je možné, že v příštích letech skončí. Tvrdí to spisovatelka a expertka na královskou rodinu Hilary Mantel. Podle její předpovědi by se tak princ William stal posledním králem. Informaci přinesl deník The Times.

Královna Alžběta II. podle autorky historických románů a uznávané expertky na britskou královskou rodinu Hilary Mantel plní svou funkci velmi dobře. I tak je ale žena toho názoru, že s britskou monarchií to jde od desíti k pěti. “Je velmi těžké pochopit myšlenky, které stojí za monarchií, v moderním světě, kde jsou tito lidé vnímáni jen jako celebrity,” říká spisovatelka v rozhovoru pro The Times.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Myslí si, že kvůli modernizace by monarchie v ostrovním státě mohla zaniknout už za dvě generace. To by znamenalo, že posledním králem by se stal vnuk Alžběty William. Spisovatelka nevěří, že by se jeho syn, princ George, někdy stal hlavou země. “Je to spravedlivá předpověď. Ale peníze bych si na to nevsadila,” dodala.

Za své kontroverzní výroky je expertka ale kritizována. V minulosti byla třeba obviněna za to, že nesnáší Anglii. Prohlásila totiž, že se chce stát irskou občankou. Průzkumy ale ukazují, že většina občanů Británie monarchii podporují. Pro její zachování se na jaře vyslovilo 53% lidí, více než čtvrtina by si chtěla hlavu státu zvolit. Pro prezidenta jsou spíše mladí lidé.

Celebrity - další články

Doporučujeme