Helena Vondráčková pro Frekvenci 1: Ztratili jsme báječného člověka a zpěváka

2. října 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Za ztrátu báječného člověka, vynikajícího zpěváka a kolegy označila úmrtí zpěváka Karla Gotta jeho dlouholetá spolupracovnice zpěvačka Helena Vondráčková. Populární zpěvák zemřel v úterý před půlnocí ve věku 80 let doma v kruhu své rodiny. S Vondráčkovou nazpíval Gott několik duetů a absolvoval stovky společných koncertů, dvakrát vystupovali v newyorské Carnegie Hall. Vondráčková i Gott mají mnoho příznivců v Německu, kde se oba dočkali oficiálního ocenění.

“Ta zpráva pro mne byla dnes ráno opravdu velmi bolestivá. Dovedu se vžít do situace celé jeho rodiny – jak Ivanky, tak holčiček, které s ním neustále v poslední době byly, byly mu po boku. Pro všechny lidi u nás i v zahraničí je to velká ztráta. Ztráta báječného člověka, vynikajícího zpěváka a kolegy,” prohlásila ve středu Vondráčková ve svém vyjádření pro Frekvenci 1.

“Já na něj vzpomínám s láskou, protože to byl velmi hodný, citlivý člověk, vždy ochoten pomoci komukoliv, kdo byl v nesnázích. Měl velmi dobré a otevřené srdce, takže je mi to velmi líto. Vzpomínám na všechna naše společná vystoupení, ať to byly koncerty, televizní pořady, ať to bylo v zahraničí… Měl smysl pro humor, byla s ním zábava, nebyl nikdy nudný. Bude mi velmi chybět,” svěřila se Vondráčková.

Kolegyně a letitá přítelkyně Karla Gotta Helena Vondráčková měla naposledy šanci mistra vidět zhruba přede dvěma týdny. “Bylo to asi před čtrnácti dny, kdy jsem ho navštívila. Potřeboval nějaké doplňující fotografie do té knížky, co chystají, tak mě Ivanka poprosila. Tak jsem na pár hodin byla u nich. Strávila jsem s nimi krásný čas. V duchu jsem si přála, aby Karel ten boj vybojoval. Bohužel se to nepodařilo,” zavzpomínala.

 

Celé vyjádření zpěvačky si můžete poslechnout zde:

 

Vondráčková s Gottem společně vystupovala již od 60. let. Nazpívali spolu mimo jiné duety Song hrál nám ten ďábel saxofon (The Last Night Of The World) z muzikálu Miss Saigon, S láskou, Jen pár večerů nebo Tak jdem, tak pojď.

V knize nazvaná Náš Karel!, ve které před Gottovými osmdesátými narozeninami společně dalšími osobnostmi vzpomínala na nejpopulárnějšího tuzemského zpěváka také Vondráčková. Při té příležitosti uvedla, že radila jeho budoucí manželce Ivaně vhodnou taktikou, kterak dovést Gotta k oltáři.

Vondráčková letos v Berlíně obdržela cenu Smago Award za celoživotní přínos německé populární hudbě. Gott se v Německu velkého ocenění dočkal předloni, kdy v Lipsku převzal mediální cenu Zlatá slepice za celoživotní dílo.

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme