Herec Václav Vydra slaví 65. narozeniny

7. ledna 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Herec Václav Vydra (Foto: ČTK)

Český herec a bavič Václav Vydra slaví 65. narozeniny. Na televizní obrazovce se proslavil ve filmových tak i seriálových rolích. Hrál například v Kameňáku, Copak je to za vojáka a v pohádce S Čerty nejsou žerty. Je také známý svoji láskou ke koním.

Václav Vydra se narodil Daně Medřické a Václavu Vydrovi. Absolvoval na pražské konzervatoři a poté účinkoval v několika divadelních souborech. Od roku 1995 je členem Divadla na Vinohradech. Hostoval ale i například v Divadle Jaroslava Průchy, Městském divadle v Malé Boleslavi nebo v hudebním divadle Karlín.

Na televizní obrazovce se proslavil jak ve filmových, tak i v seriálových rolích. Zahrál si například v pohádce S čerty nejsou žerty, ve filmu Dobří holubi se vracejí, Copak je to za vojáka, Tankový prapor či Černí baroni. V letech 2003 až 2005 si zahrál jednu z hlavních rolí v Troškově kontroverzním Kameňáku.

Mimo herectví se také věnuje dabingu. Jeho největším koníčkem jsou koně. Od roku 1998 chová dokonce vlastní.

Jeho první manželkou byla Dana Homolová. Manželství ale nemělo dlouhého trvání a po dvou letech se rozvedli. V roce 1983 se dal dohromady s herečkou Janou Bouškovou, se kterou se oženil po 23 letech vztahu v roce 2006. Spolu s ní, dlouhá léta, moderuje kulinářskou show Prostřeno.

Foto: ČSFD

Celebrity - další články

Doporučujeme