Krásná Italka jako drogová narkobaronka. Sofia Vergara alias Griselda Blanco se nebojí ničeho

25. ledna 2024·Celebrity·Redakce

Sofie Verga si zahraje Griseldu Blanco (Zdroj: Profimedia)

Už 25. ledna se na streamovací společnost Netflix dostane seriál s názvem Griselda, který mapuje život narkobaronky Griseldy Blanco (†69). Tu si zahraje nádherná Sofia Verga. Blanco se ve svém životě nebála ničeho; vražd, krádeží i podvodů.

Kmotra největšího drogového kartelu Miami 70. let byla známá pro svou krutost. Narodila se 15. února 1943 v Kolumbii a od tří let  vyrůstala ve zločinem proslulém Mendelínu. Tady se poprvé setkala s násilím, kapsářstvím a prostitucí. Dokonce se říká, že v 11 letech unesla malého chlapce a poté ho smrtelně postřelila, když rodiče odmítli zaplatit výkupné.

Jako náctiletá se provdala a měla s ním tři syny, kteří se později stali jejími pomocníky v drogovém světě. Okolo dvaceti se s manželem rozvedla a následně si objednala jeho vraždu. Pak utekla do New Yorku s Albertem Bravem, který jí zasvětil do drogového byznysu. Griselda uměla vymyslet skvělé způsoby, jak dostat do USA drogy. Sice byla talent, ale několikrát byla i obviněná z prodeje drog. V roce 1975 se vrátila do rodné země, pak se nepohodla s manželem a spor skončil jeho zastřelením. A velmi podobně skončil i její třetí manžel.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Netflix US (@netflix)

Na konci 70. let se Griselda vrátila zpět do USA, přesněji do Miami, které bylo na obchodu drog postaveno. Rozšířila své impérium a likvidovala konkurenci. Milovala zabíjení. Zabíjela nevěrné milence i konkurenci a i ty, kterým nechtěla platit dluhy. Stupňovaly se veřejně násilné konflikty a třeba také vymyslela postup, kdy jeden je na motorce a druhý střílí alias Cocaine Cowboy Wars.

Kokainový byznys vynesl Griseldě okolo 1,900 milionů korun měsíčně a ona luxus ráda ukazovala. Luxusní domy, drahá auta, soukromá letadla, party, kde měla striptéry a striptérky nutit k sexu. Griseldin pád začal v roce 1983, kdy chtěla všechny zabíjet, ale už to nestíhala. Navíc začala být paranoidní a stala se závislou na drogách, což její strach podněcovalo. Schovala se v Kalifornii, kde jí ale v roce 1985 našla policie a odsoudila na dvacet let. Ani to jí ale nezastavilo a řídila svůj byznys díky svým synům.

View this post on Instagram

A post shared by Michael Corleone Blanco 🕷 (@michaelcorleoneblanco)

Další zlom ale přišel v době, kdy jí jeden ze zaměstnanců obvinil z několika vražd, což jí vyneslo trest smrti. Ten se nakonec nekonal, protože dotyčný zaměstnanec byl zdiskreditován. Ukázalo se, že provozoval sex po telefonu se sekretářkou státního zástupce. Griselda se nervově zhroutila a poté přijela dohodu o přiznání viny. V roce 2004 byla propuštěna, deportována do Kolumbie, kde jí v roce 2012 zastřelil neznámý střelec na motorce.

Narkobaronka Griselda Blanco (†69) se dočkala svého seriálu. Kmotra největšího drogového kartelu Miami 70. let byla známá svou krutostí. Vraždila nepřátele, nezbedné milence i lidi, kterým jen zkrátka nechtěla platit své dluhy. Zároveň však byla i oddanou matkou. Seriál Griselda sleduje cestu ženy od mladé prostitutky po podnikatelku vydělávající téměř 2 miliardy měsíčně. Ne všichni jsou z něj však nadšeni. Syn Griseldy Michael Corleone se podle TMZ rozhodl zažalovat společnost Netflix i producentku Sofíu Vergaru za krádež příběhu jeho rodiny.

Společnost Netflix životní příběh kruté narkobaronky zaujal. To se ale nelíbí synovi Michaelovi, kterého měla se svým třetím manželem. Ten žaluje Netflix a producentku a zároveň hlavní hvězdu Sofíi Vergaru za krádež příběhu jeho rodiny. Jediný přeživší syn Griseldy je na svou rodinu velmi pyšný a na jménu Blanco postavil i svou kolekci oblečení. Důvodem žaloby má být, že on se již roky snaží zpracovat příběh své matky a sám jej nabídl Netfixu. On jej ale odmítl a nový seriál měl jeho námět vykrást.

Celebrity - další články

Doporučujeme