Kryštof Hádek slaví životní jubileum. Na konci března se objeví v novém filmu Poslední závod

10. března 2022·Celebrity·Redakce

Herec Kryštof Hádek. (Foto: Profimedia)

Oblíbený český herec Kryštof Hádek slaví 40. narozeniny. Do povědomí diváků se dostal zejména díky roli Honzy ve filmech Bobule. Je také dvojnásobným držitelem Českého lva. Na konci března se objeví v hlavní roli v dramatu podle skutečné události Poslední závod.

Narodil se 10. března 1982 a poprvé ho diváci mohli vidět jako mladičkého četaře Vojtíška ve válečném dramatu Tmavomodrý svět (2001), režiséra Jana Svěráka. Tam si také zahrál po boku herce Ondřeje Vetchého. Poté hrál například ve snímku 3 sezóny v pekle. Za ten obržel ocenění Český lev za mužský herecký výkon v hlavní roli. Následovaly filmy jako Signál a Bobule.

Zajímavostí je, že z Pražské konzervatoře byl ve čtvrtém ročníku vyloučen za velké množství absencí. Jelikož se během studia aktivně věnoval hraní. V letech 2003-2004 studoval rok a půl na londýnské Academy Of Music And Drama Art.

Hádek je proslulý tím, že si své soukromí velice střeží. Loni na podzim se mu dokonce podařilo utajit, že se již potřetí stal otcem. Doteď není veřejnosti známo, jak se jeho partnerka a matka dětí jmenuje.

View this post on Instagram

A post shared by Kryštofhádek (@krystofhadek_ofyshl)

Herec se věnuje i divadlu. Aktuálně účinkuje v pražském Studio Dva, kde ho mohou diváci vidět například v představení Poprask na laguně, Kutloch aneb I muži mají své dny nebo Věra. Kromě divadelní a filmové práce působí i v dabingu.

Ke konci března vstoupí do kin očekávaný snímek Poslední závod, který je natočený podle skutečné události, kdy při lyžařském závodu roku 1913 zahynuli v Krkonoších Bohumil Hanč a Václav Vrbata. Právě Hádek ztvární jednu z hlavních rolí.

Celebrity - další články

Doporučujeme