Matt LeBlanc slaví padesátiny. Lidé se mě ptají, jestli jsem Joeyho táta, směje se hvězda Přátel

24. července 2017·Celebrity·Redakce

Nejznámější rolí amerického herce Matta LeBlanka, který 25. července oslaví padesátiny, je Joey Tribbiani v seriálu Přátelé, se kterým strávil celkem dvanáct let. Nejdříve hrál tohoto poněkud pomalejšího sukničkáře deset let v Přátelích a pak dva roky v navazujícím seriálu Joey.

Poté se rozhodl nějakou dobu netočit, neboť se podle vlastních slov cítil vyhořelý. K dalšímu hraní v seriálu Episodes ho přemluvil jeden z tvůrců Přátel, David Crane, který tento seriál napsal se svým partnerem Jeffreym Klarikem. Episodes líčí příběh britských manželů a tvůrců britského úspěšného seriálu, kterým americký producent nabídne, aby vytvořili hollywoodskou verzi tohoto seriálu. Je to zároveň satira na Hollywood a americký televizní průmysl. Za roli v tomto seriálu získal Zlatý Glóbus.

Roli sukničkáře Joeyho mu však už nikdo neodpáře. “Seriál se stále někde vysílá, takže pokaždé se najdou noví teenageři, kteří to vidí poprvé. A pak se ptají: Co ty šedivé vlasy? Vy jste Joeyho táta?“ řekl před časem Matt LeBlanc v show Grahama Nortona.

LeBlanc, který pochází z Newtonu, od roku 2016 též moderuje britský motoristický pořad Top Gear.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme