Ondřej Hejma: Zavření okresů je nemorální a nespravedlivé. Jde o první hrubou chybu Babišovy vlády

5. března 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zpěvák Ondřej Hejma. (Foto: Frekvence 1)

Ochranná opaření proti šíření koronaviru stále přitvrzují, řada občanů ale neváhá dát najevo svůj nesouhlas. Jedním z nich je i hudebník a publicista Ondřej Hejma (70). "Jsem z toho doslova rozzuřen," okomentoval uzavření okresů v pořadu Press klub na Frekvenci 1.

S počátkem března přešla Česká republika do ještě přísnějšího režimu, když vláda nechala uzavřít všechny okresy. Krok mezi občany vyvolal vlnu kritiky a jedním z jeho odpůrců je i hudebník a publicista Ondřej Hejma. “Jsem z toho doslova rozzuřen. Myslím, že to je nemorální, nespravedlivé a nejspíš nefunkční,” vyjádřil svůj názor v rozhovoru s Helenou Šulcovou na Frekvenci 1.

Politický kalkul na úkor národa

“Je to zločin a je to první hrubá chyba Babišovy vlády. Já to ostatně považuji za první krok Babišovy volební kampaně pro podzimní volby. Je to strašné, je to nechutný politický kalkul na úkor celého národa,” je přesvědčen.

Podle Hejmy je dnes odpor ke krokům vlády mnohem větší, než tomu bylo na počátku pandemie. “Tohle jsme hladce akceptovali na jaře před rokem, protože nikdo nevěděl nic a opatrnost byla namístě. Pak jsme to se zaťatými zuby zkousli na podzim, kdy nám takzvaní odborníci říkali, že budou mrazáky, krematoria, márnice a tak dále. Zase se ukázalo, že to byla přehnaná panika,” uvedl Hejma.

“Já myslím, že potřetí už bychom takovou chybu dělat nemuseli. Ale bohužel, parlament to schválil, zdá se, že většina obyvatelstva to schvaluje a nemá s tím problém, takže já to rozhodně dodržovat budu, i když s tím naprosto nesouhlasím,” nechal se slyšet.

Poslechněte si celý rozhovor:

 

Celebrity - další články

Doporučujeme