Pamatujete si na legendární Pippi dlouhou punčochu? Takhle dnes vypadá její představitelka

25. října 2016·Celebrity·Redakce

Vzpomenete si ještě na populární švédský seriál Pippi dlouhá punčocha z konce 60. let, který byl u nás několikrát reprízován i desítky let po jeho natočení? Takhle dnes vypadá jeho hlavní představitelka, sedmapadesátiletá Inger Nilsson.

Roli Pippy dostala tahle rodačka ze Švédska v roce 1969 v pouhých deseti letech a jako dítě se tak proslavila po celém světě. Knižní předlohu Astrid Lindgren dokonce zpopularizovala tak, že se stala jednou z nejoblíbenějších filmových postav vůbec.

Zajímavé je, že na roli ale nikdy nevydělala. V době, kdy se natáčelo, nebylo ve Švédsku možné platit dětem za fimování. Inger Nilsson tak měla jen slávu.

Jenže ta v 70. letech pominula. Všichni ji měli zafixovanou jako pihatou holku s rezavou hlavou a o další velkou roli nezavadila. Později hrála v divadlech a nahrála album isco písní, jenže ani jedno se nesetkalo s tak velkým úspěchem.

Poslední roli jí v roce 2006 nabídla německá produkce a Inger si tak zahrála soudní lékařku Ewu. V této roli se v německých kriminálních filmech objevuje dodnes.  

FOTO: Reprofoto ZDF / Svenks AB / Beta Film

Autor: Anna Netušilová

Celebrity - další články

Doporučujeme