Pink hájí snímek svých dětí skotačících v památníku holokaustu, je to prý oslava života

15. července 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / P!nk, Shutterstock

Americká zpěvačka Pink na Instagramu zveřejnila fotografii obou svých dětí skotačících v labyrintu památníku holokaustu v Berlíně. Předem přitom odmítla očekávanou kritiku, která se v podobných případech snáší na turisty, které architektonické pojetí památníku k hrám na honěnou nebo schovávanou přímo vybízí.

Devětatřicetiletá zpěvačka měla v neděli večer koncert na berlínském Olympijském stadionu. Ještě předtím na instagramu zveřejnila fotografii svých dětí pobíhajících mezi 2711 betonovými bloky berlínského památníku nacistického vyvražďování Židů.

“Člověk, který to vytvořil, věřil, že děti jsou dětmi a pro mě je to oslava života po smrti. Prosím nechte si svou nenávist a odsudky pro sebe,” napsala slavná zpěvačka v komentáři k fotografii. “Tyto dvě děti jsou vlastně Židé, stejně jako já a celá má rodina z matčiny strany,” zdůraznila také Pink.

View this post on Instagram

Berlin, I love you. #holocaustmemorial #panamarestaurant #cocktailclasses #history #herstory #worldtour and for all of the comments; these two children are in actuality Jewish, as am I and the entirety of my mothers family. The very person who constructed this believed in children being children, and to me this is a celebration of life after death. Please keep your hatred and judgment to yourselves.

A post shared by P!NK (@pink) on

Terčem kritiky bývají lidé, kteří si u památníku pořizují veselá “selfíčka”. Samotný tvůrce památníku, americký architekt Peter Eisenman, podle DPA prohlásil, že nemá problém s tím, když si na gigantickém stélovém poli hrají děti.

Také většina komentářů uživatelů instagramu k fotografii Pink je pozitivních. “Nevidím tu žádnou neúctu. Vidím krásnou fotografii, kontrast s vážností památníku. A nevinné děti, které běhají, hrají si (a pravděpodobně se smějí) jenom zdůrazňují hlubokou ztrátu,” napsal jeden z uživatelů.

Jiná přispěvatelka však vyjádřila opačné mínění. “Nemysli si, že máš ve všem pravdu, když jsi slavná. Je neuctivé, když dovoluješ svým dětem, aby pobíhaly po místech, jako je toto,” stojí v odsuzující poznámce.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme