První slova Davida Křížka na svobodě. Těším se na samotu, skoro dva roky jsem nebyl sám, říká jachtař

25. dubna 2023·Celebrity·Redakce

David Křížek (Foto zdroj: Profimedia)

Jachtař David Křížek, jeho žena Lucie, moderátorka Sama doma i jejich děti jsou už zase pohromadě. V pondělí 24. dubna byl jachtař podmínečně propuštěn z vězení, kde si odseděl 21 měsíců namísto původních 5 let. Jaká byla jeho první slova během rozhovoru pro Blesk?

Původně si měl Křížek za tunelování Metropolitního spořitelního družstva odsedět pět let. Podle jeho ženy Lucie se stal pouze loutkou dvou společností, které způsobily milionové škody. Nyní si však vychutnává po 21 měsících první chvíle znovu nabyté svobody. 

V Rozhovoru pro Blesk prozradil, jaké byly jeho úplně první pocity, když opustil zdi věznice.“Nejkrásnější bylo, když jsem viděl Lucii. To byla ta první věc. Pak jsme jeli, zastavili jsme na benzince a já jsem najednou dostal na všechno chuť, úplně na všechno,” řekl David, ale přiznal, že si dal nakonec jen kafe, protože už chtěl být doma se svou dcerou. Syn sice odjel na školu v přírodě, ale táta má v plánu si ho vyzvednout a vzít ho na jachtařské závody.

Z výčtu věcí, na které se nyní David těší nejvíc, jmenoval moře, kamarády, svou posádku, ale i samotu. “Skoro dva roky jsem nebyl sám,” tvrdí jachtař. Oslava návratu domů bude decentní, protože má prý po dvou letech abstinence játra jako miminko. Po celou dobu pobytu ve vězení, se snažil být vzorný vězeň a využít všechen čas, jak nejlíp uměl. Doufal, že to soudce ocení. “Snažil jsem se zbytečně si pobyt ve vězení neprodlužovat. Ne každému se to podaří. Jsou lidi, kteří tam nastoupí se 16 měsíci, a protáhne se jim to třeba na osm let,” vypráví David Blesku.

Ve vězení se věnoval psaní knihy, kreslení a malování a korespondenčně udělal kurz tvůrčího psaní. Začal jsem psát knížku, která vyšla. A mám z toho radost,” říká. “Člověk, který žije rozumný život, ztrácí vězením úplně nejvíc, protože padá z největší výšky. Nemyslím movitý majetek, my taky nejsme žádní bohatí lidé, ale žili jsme svobodný život. A moře, to je největší svoboda na světě. Mám úžasnou rodinu – a pád byl velký,” zakončil David.

Celebrity - další články

Doporučujeme