Rowan Atkinson: Mr. Beana už nikdy hrát nebudu. Bylo to vždy velmi stresující a vyčerpávající

8. ledna 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Herec Rowan Atkinson (Foto: ČSFD)

Britský herec Rowan Atkinson (66) zklamal své fanoušky, když veřejně prohlásil, že proslulou roli Mr. Beana prý už nikdy hrát nebude. Natáčení si nikdy neužíval a role samotná pro něj byla velmi stresující. Aktuálně se herec věnuje pouze dabingu této postavy v kresleném seriálu. Informoval o tom server iDNES.cz.

“Úspěch Mr. Beana mě nikdy nepřekvapoval. Sledování dospělého muže, který se chová dětinsky bez toho, aniž si byť vzdáleně uvědomuje své naprosto nevhodné chování, je z podstaty vtipné. A fakt, že ta komika je vizuální, nikoli verbální, znamená, že bude vždy úspěšný mezinárodně,” popisuje Atkinson pro magazín Radio Times.

Na Facebooku má tato komediální postava více sledujících než například zpěvák Justin Bieber. Příspěvky pak odebírá více než 86 milionů lidi. “Těší mě, že se lidé chtějí s Mr. Beanem spojit a stránku navštěvují a příspěvky lajkují,” uvedl herec v rozhovoru. Dodal, že postavu nechce jakkoli na sociální síti zastupovat. “Co se děje tam, je totiž naprosto mimo můj opravdový svět,” řekl Atkinson.

Také vyloučil možnost, že by se k této roli ještě někdy vrátil. “Je pro mě mnohem jednodušší ho dabovat jako kresleného, než ho skutečně hrát. Nikdy jsem si tu roli neužíval. Ta tíha zodpovědnosti opravdu není příjemná. Přišlo mi to velmi stresující a vyčerpávající. Vždycky jsem se těšil, až natáčení skončí,” řekl pro magazín herec.

Atkinson právě v lednu 2019 potvrdil, že odchází z plného pracovního nasazení. Řadí se mezi nejvýdělečnější britské umělce a jeho majetek se odhaduje na více než dvě miliardy korun. O svém osobním životě mluví jen zřídka.

Foto: ČSFD/Shutterstock

Celebrity - další články

Doporučujeme