Růžové vlasy neznamenají růžový život. Zpěvačka Tereza Mašková bojovala s bulimií, jako dítě ztratila otce

22. února 2023·Celebrity·Redakce

Tereza Mašková (Foto zdroj: Profimedia)

Tereza Mašková je nepřehlédnutelná nejen díky svým růžovým vlasům, ale také úžasnému hlasu. Není žádným tajemstvím, že i když má teď skvělou postavu, v minulosti s kily a váhou bojovala. A bohužel se to dostalo až do takové situace, že trpěla bulimií. Nyní o tom promluvila v pořadu 13. komnata České televize.

Poprvé mohli diváci vidět Terezu Maškovou v talentové soutěži už v roce 2010, když jí bylo 14 let. I když byla velmi stydlivá, láska ke zpěvu zvítězila. Díky svému vzhledu, vystupování a hlasu působí sebevědomě, ale prošla si těžkým obdobím. Když jí byly čtyři roky, její tatínek zemřel při dopravní nehodě. Bylo to jak kdyby se zastavil svět,” říká se slzami v očích Tereza a přiznává, že od té doby neviděla maminku plakat. Poprvé o tom veřejně začala mluvit teprve ve 14 letech, když se objevila v televizi poprvé.

V roce 2010 se Tereza zúčastnila soutěže Česko Slovensko má talent a jak sama přiznává, překvapilo jí, jak mohou být lidé zlí i na dítě. „Lidé mi psali, že jsem ošklivá a že vypadám jak Fiona ze Shreka nebo jako buldok. Jako dítě jsem to vnímala a ublížilo mi to. Sebe sama jsem se ptala, zda jsem ošklivá. Hrozně jsem to prožívala. Mamka mi i zakazovala číst různé stránky a komentáře. V tu chvíli jsem začala vnímat, jak vypadám,” přiznává otevřeně zpěvačka.

View this post on Instagram

A post shared by Tereza Anna Mašková (@terezaa.maskova)

V 15 letech odešla do Prahy, kde jí ale všichni z hudební branže říkali, že zpěvačka musí být hubená a krásná. V ten moment se jí rozjela bulimie. „Věděla jsem, že to není dobře, ale v tu chvíli to pro mě dobře bylo. Milovala jsem pocit hladu a měla jsem pocit, že budeš šťastná. Ale nebudeš, byla jsem prázdná chodící nádoba.” S Terezou se bulimie táhla tři roky. „Byla jsem bílá, jak stěna a lidé si začali všímat toho, že když jsem se najedla, tak jsem šla na záchod.

S problémem se svěřila mamince a následně vyhledala odborníky, se kterými své problémy konzultovala. „Nebylo to ze dne na den. V hlavě jsem měla, že jsem tohle neměla jíst a šla jsem na záchod. Ale nenáviděla jsem se za to. Postupem času jsem přestala vnímat to, co jím. Měla jsem výborné terapeuty a konečně jsem začala sportovat, říká Tereza a přiznává, že sport ji baví. „Když si chci dát prasárnu, tak si ji dám a už nemám výčitky.

Celebrity - další články

Doporučujeme