Rybičky 48 představí celovečerní kontroverzní dokument a připravují i oslavu pod širým nebem

23. března 2023·Celebrity·Redakce

Rybičky 48. (Foto: se souhlasem Linda Orlík)

Filmový dokument RYBIČKY 48 – 20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY přináší necenzurovaný pohled do zákulisí kapely a fungování hudebního průmyslu. Kamera vás zavede do míst, kam se běžný divák nedostane, dojde na nečekané situace, autentická vyjádření kolegů z branže i uznávaných hudebních publicistů.

RYBIČKY 48 – 20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY je výživným obrazovým „manuálem“ jak se z rodné Kutné Hory a malých klubů propracovat na největší festivalová pódia a za odměnu si nadělit vyprodanou O2 arenu v Praze. Nejedná se o žádný učesaný příběh, ale o plnotučnou filmovou zábavu pro všechny, kteří mají chuť nahlédnout, jak to funguje v zákulisí úspěšné rockové kapely. Každý bude mít možnost vidět a slyšet, co vše je možné zažít, někdy i přímo přežít při cestách na koncerty, zkrátka nahlédnout do dění za pódiem i zcela mimo něj.

Skupina se s otevřeností sobě vlastní vyjadřuje k tématům, o kterých se obvykle taktně mlčí. V dokumentu se vyjádří Marek Ztracený, Mirai Navrátil, Voxel, Jakub Děkan, Bára Zemanová, zpěváci a hudebníci z kapel Inekafe, UDG, Harlej, Mandrage, Koblížci, Alkehol, Imodium, John Wolfhooker a přední hudební publicisté Jarda Špulák a Petr Korál.

Více než devadesátiminutový dokument mapující dvacet let působení jedné z nejpopulárnějších českých skupin naplno a bez vytáček hovoří o tom, co se děje v zákulisí. Diváci rovněž zjistí, jaká atmosféra byla úrodnou půdou pro vznik hitů Slibuju, že už nebudu pít, Zamilovaný/Nešťastná, Vážené dámy, My ještě nejsme starý nebo Léto. “Dokument se dotýká všech témat, který jsme zažili. A nebylo jich málo! Nebojíme se tam mluvit o ničem, ale už nás znáte – podáváme to s humorem nám vlastním. Je to o naší dvacetileté cestě, která končí vyprodanou O2 arenou. Můžete se těšit, že kromě nás v dokumentu uvidíte naše přední interprety a hudební publicisty. Myslím, že se to bude kurva líbit,” říká Kuba Ryba. Kytarista Petr Lebeda dodává: “Popravdě, když jsem viděl dokument poprvé, říkal jsem si: Jak jsme tohle všechno vlastně mohli přežít?

Celá skupina zůstává věrná domovské Kutné Hoře, proto také 29. března snímek RYBIČKY 48 – 20 LET ROCK’N’ROLLU, VY BUZNY premiérově představí v tamním kině Modrý kříž. Protože se první projekce rychle vyprodala, byla přidána další v pátek 31. března. 5. dubna pak bude tento kontroverzní dokument představen v Brně v kině Scala a tam půjde o prozatím poslední možnost ho zhlédnout. Na každém uvedeném promítání budou členové Rybiček 48 osobně přítomni a po filmu bude vždy následovat beseda s kapelou.

Tím ovšem oslava výročí dvaceti let působení na domácí hudební scéně zdaleka nekončí. Rybičky 48 koncem května odehrají dva Megakoncerty Doma s prodlouženým koncertním setem na dvou pódiích v parku pod Vlašským dvorem. Stane se tak 27. a 28. května 2023. První koncert se vyprodal záhy po jeho ohlášení, kapela tedy přidala i druhý termín. Toto atypické místo pro koncertování si skupina vybrala nejen pro jeho krásu, ale zejména proto, že v Kutné hoře se členové Rybiček 48 narodili a dodnes v ní nebo jejím okolí žijí.

Celebrity - další články

Doporučujeme