Myšlenky na sebevraždu a hlasy v hlavě! Selena Gomez si prošla peklem

8. listopadu 2022·Celebrity·Redakce

Selena Gomez (Zdroj: Profimedia)

Vždy usměvavé, dobře naladěné, úspěšné a krásné. Tak může vypadat na první pohled svět celebrit. Jenže realita je často jiná, z čehož bývá obyčejný smrtelník velmi překvapen. To ukazuje i nový dokument herečky a zpěvačky Seleny Gomez My Mind & Me (Selena Gomezová: Moje mysl a já).

I když je velmi úspěšná a populární, přemýšlela Selena Gomez ještě pár let zpátky o sebevraždě. Hvězda společnosti Disney se ve svém novém dokumentu velmi otevřela. To, že se potýkala s lupusem, a že musela podstoupit transplantaci. Kvůli zdravotním problémům rušila turné. Důvod neoznámila, a tak si lidé začali myslet, že jde o drogy nebo deprese.

Těmi opravdu trpěla a několik let přemýšlela i nad sebevraždou. Krom toho bojovala i s manickými epizodami, u nichž v té době vůbec netušila, o co se jedná. Oblasti extrémních vrcholů či propadů se jí držely několik měsíců. Když zažívala mánii, měla třeba pocit, že musí každému, koho zná koupit auto, aby se podělila o svůj úspěch.

Někdy zas měla pocit, že nedovede vstát ani z postele. „Krátce po dvacítce to začalo být opravdu vážné. Připadalo mi, že nemám kontrolu nad tím, co cítím. Ať už to bylo hodně dobré, nebo hodně špatné,“ svěřila se v rozhovoru. „Myslela jsem si, že by svět byl lepší, kdybych tady nebyla,“ přiznala temné myšlenky.

View this post on Instagram

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

V roce 2018 začala slýchávat hlasy v hlavě, z čehož se postupně rozvinula psychóza. Tedy závažný duševní stav, kdy je člověk odstřižen od reality a nedokáže racionálně uvažovat. Selena trpěla paranoií a myslela si, že jsou všichni proti ní. I své kamarády viděla jako nepřátele. Kvůli své psychice si prošla čtyřmi různými léčebnami, ale nakonec se jí dostalo pomoci. Lékaři jí nasadili řadu léků, které jí pomohly, ale herečka se necítila být sama sebou.

Krom toho si vyslechla doživotní diagnózu: Bipolární porucha. Po odchodu z psychiatrické léčebny se s novým doktorem dohodla na snížení medikace. „Musela jsem si dát od léků detox. Musela jsem se znovu učit některá slova. Zapomínala jsem, kde jsem, když jsme spolu s doktorem mluvili. Stálo to hodně tvrdé práce, abych přijala, že jsem bipolární, ale naučila jsem se s tím vypořádat, protože to nezmizí,“ uvedla.

Jenže kvůli dvěma druhům léků, které musí brát, se musí rozloučit s představou vlastních dětí. „Jakkoli je chci mít, vím, že děti mít nebudu. Připomínám sama sobě, že bych to nebyla já, kdybych si neprošla psychotickou epizodou, kdybych neměla svůj lupus, kdybych neměla svou diagnózu. Byla bych asi jen další otravný jedinec, který se zajímá jen o hezké oblečení. Mám depresi při pomyšlení, kým bych jinak mohla být, uzavřela zpěvačka, která svůj úděl snáší velmi statečně.

Celebrity - další články

Doporučujeme