Suzi Quatro slaví sedmdesátiny! Byla první ženou, která vedla rockovou kapelu

3. června 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Suzi Quatro. Foto: ČTK

Americká zpěvačka, baskytaristka a herečka Suzi Quatro, která se narodila 3. června 1950, zažila nejslavnější etapu v kariéře především v 70. a 80. letech. Nazpívala hity jako Stumblin' In, Rocking In the Free World nebo Can the Can. Zpěvačka byla podle odborníků první ženou, která převzala vůdčí roli v rockové kapele.

Suzi Quatro, vlastním jménem Susan Kay Quatrocchio, se narodila v Detroitu v Michiganu. První kapelu založila ve 14 letech se svými sestrami a o rok později jim vyšel první singl. V letech 1968 až 1970 vedla se svou sestrou Nancy skupinu Cradle.

Skutečně známou se muzikantka stala v roce 1973, když se její druhý sigl Can the Can vyšplhal na první příčku britské hitparády. Její hudba byla v té době tvrdší, později se přiklonila spíše k popovějšímu rocku. Zahrála si i v detektivních seriálech Dempsey a Makepeaceová nebo ve Vraždách v Midsomeru.

Energií sršící hudebnice již v roce 1979 vystoupila v Praze, od té doby v České republice koncertovala několikrát, naposledy letos v únoru v Brně.

Celebrity - další články

Doporučujeme