Syn Karla Svobody se pustil do Venduly Pizingerové. Hudební skladatel chtěl podat žádost o rozvod

29. listopadu 2023·Celebrity·Redakce

Petr Svoboda a Vendula Pizingerová. (Foto: Profimedia)

Syn zesnulého hudebního skladatele Karla Svobody (†68) vydal o svém otci knihu, kde rozkrývá rodinná tajemství. Petr například odhalil důvod, proč se chtěl jeho otec rozvést s Vendulou Pizingerovou (51). S informací přišel server eXtra.cz.

Kniha nese název Žít – Karel Svoboda a je doslova nabitá kariérními úspěchy, ale i rodinnými problémy hudebního skladatele. S druhou manželkou Vendulou žil od roku 1995.

Smrt dcery změnila dynamiku vztahu

Po smrti dcery Klárky, která podlehla leukémii, se vztah Venduly a Karla změnil. Karel se uzavírá sám do sebe a tráví více času v Jevanech. To, co on řeší samotou a občasnými milenkami, Vendula řeší alkoholem a tráví čas mimo dům,” stojí v knize. To hudebnímu skladateli neprospívalo a připadal si spíše jako debetní karta než manžel. Dokonce bez Venduly se mu nedařilo ani skládat tak oblíbenou hudbu.

Zkrátka, má toho dost a rozhodne se podat žádost o rozvod, uvádí v knize syn Petr. Nakonec ale na rozvod nedošlo. Vendulu vzal hudební skladatel na milost. Karel se nakonec rozhodne věřit tomu, že má doma hodnou holku a on je vlastně ten, kdo to má v hlavě popletené. Verzi o Dorotě Máchalové zatím odkládá na polici společně s žádostí o rozvod,” píše se v kapitole dál.

Později se manželům narodil syn Jakub, přesto Svoboda nevypadal dobře a dokonce kolegové v divadle měli strach o jeho zdraví. Podle nich velmi nápadně hubnul. Svoboda spáchal sebevraždu v roce 2007 na zahradě domu v Jevanech.

Celebrity - další články

Doporučujeme