Tereza Kostková přiznává: Jsem mateřský typ. Co prozradila o druhém těhotenství?

18. června 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Tereza Kostková. Foto: ČTK

Moderátorka Tereza Kostková (45) vždycky věděla, že chce jednou založit rodinu. To se jí povedlo s prvním manželem Petrem Kracikem (63), se kterým má syna Antonína (13). Nikdy ale nepřestala toužit po druhém dítěti. Nyní promluvila o tom, jak to mají s druhým manželem Jakubem Nvotou (44). Přijde druhé miminko?

Tereza Kostková si z prvního manželství s režisérem Petrem Kracikem odnesla syna Antonína, podle webu Prima Ženy ale vždy toužila i po druhém miminku. O osmnáct let starší partner měl ovšem jiný názor.

Petr není moc zastáncem pozdních otcovství. Už když se Tonda narodil, říkal, že je mu padesát a že by ho prostě rád dovedl do dospělosti. Prostě věci jsou tak, jak mají být, a myslím, že každý sám vycítí, co je pro něj to pravé. Je třeba to respektovat,” uvedla oblíbená moderátorka.

Po devíti letech ale manželství skončilo, Kostková se zamilovala do slovenského režiséra Jakuba Nvoty (44) a přišla druhá svatba. Tentokrát už dítěti odmítavý partner v cestě nestojí, plození potomků ale přece jen není vždy úplně jednoduché. “Jsem mateřský typ. Kdyby to přišlo, asi bych do toho šla. Ale po čtyřicítce je těhotenství rozhodně hodno zvážení,” nechala se slyšet.

Těhotenství po čtyřicítce přibývá

Pokud by dvojice oznámila příchod dítěte, nebyla by ale Kostková rozhodně první ani poslední ženou, která se rozhodla pro početí po čtyřicítce. Mezi ty nejviditelnější patří například Vendula Pizingerová, která měla svého Pepíčka v osmačtyřiceti, nebo Bára Basiková, která porodila syna Theodora ve čtyřiceti šesti letech.

Odborníci ale upozorňují, že ptát se párů, kdy přijde potomek, může někdy napáchat hodně škody. Ačkoli jsou podobné rozpravy mnohdy myšlené dobře, řada párů se potýká s problémy s početím nebo jinými záležitostmi, o kterých okolí nemusí mít ani tušení. Zdánlivě nevinná poznámka pak může zasáhnut hodně citlivé téma. Nejlepší je proto nechat na rodinách i jednotlivcích, aby debaty o svých plánech otevřeli sami.

Celebrity - další články

Doporučujeme