To nejlepší z oslav královského jubilea. Roztomilý ďáblík princ Louis, Meghan s Harrym zpět v Británii a Paddington

6. června 2022·Celebrity·Barbora Turková

Královna oslavila jubileum (Zdroj: Profimedia)

Od čtvrtka do neděle se konaly oslavy k platinovému výročí královny Alžběty II. na britském trůně. Zúčastnila se jich nejen královská rodina, včetně Harryho a Meghan, kteří přiletěli z USA, ale samozřejmě i královna, která ale některý program kvůli zdravotnímu stavu vynechala. Co všechno se na oslavách stalo? Shrnujeme na Frekvenci 1.

Král grimas princ Louis

Ve čtvrtek se konala vojenská přehlídka Trooping the Colours. Tu královská rodina sledovala ze známého balkonu Buckinghamského paláce. Dorazil i princ William s manželkou Kate a dětmi – princem Georgem, princeznou Charlotte a princem Louisem. Poslední jmenovaný se stal králem celých oslav. Jeho gesta a grimasy totiž bavily všechny a některé fotografie se staly hitem internetu. Přelet stíhaček byl na čtyřletého klučíka zřejmě moc hlučný a princ to dával okatě najevo. Nebo pořád něco vykládal královně či se šťoural v nose. Jeho maminka projevila velkou dávku trpělivosti, protože se Louise snažila různě zaujmout a u toho se nezapomněla profesionálně usmívat.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

 

Bohoslužba bez královny, ale s Harrym a Meghan

Druhý den, v pátek se v Katedrále svatého Pavla konala tradiční bohoslužba. Buckinghamský palác nicméně vydal prohlášení, že kvůli náročnému programu a dlouhému stání královna bohoslužbu vynechá a bude ji sledovat online. Kdo se ale zúčastnil, byl princ Harry a Meghan, kteří přiletěli i se svými dětmi na oslavy z Kalifornie, kde žijí. Oběma to velmi slušelo a snažili se působit, jako když se za poslední rok nic nestalo. Nicméně v katedrále neseděli v první řadě vedle prince Charlese nebo prince Williama, ale posazeni byli až do druhé řady na druhou stranu od svých nejbližších příbuzných. Vztahy mezi bratry tak zřejmě stále nejsou ideální.

View this post on Instagram

A post shared by Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

Královna konečně viděla malou Lilibet

Po roce Alžběta II. konečně viděla svou pravnučku Lilibet. Podle deníku Daily Mail se s ní setkala na hradě Windsor, kde panovnice přijala rodinu prince Harryho a potkala se i s Archiem. Lilibet zároveň v sobotu oslavila i své první narozeniny  a na Twitteru jí popřál i princ William a Kate. S nimi se ale malá holčička prý potkat neměla.

 

Královna má smysl pro humor

V sobotu se konala velká party před Buckinghamským paláce, ale ani nyní Alžběta nedorazila. Přenos plný hudby, proslovů a zábavy měla sledovat online. I když nebyla osobně přítomná, celou slavnost zahájilo roztomilé video, kde účinkuje ona a animovaný medvídek Paddington. V naprosté tichosti natočila před několika měsíci vtipnou dvou a půl minutovou skeč. Na čajový dýchánek si pozvala Paddingtona, který jí ale nejprve vypije všechen čaj a pak krémem postříká královského lokaje. Aby zachránil situaci, z klobouku vytáhne sendvič s marmeládou. Všechny ale překvapí, když královna ze své proslulé kabelky také vytáhne sendvič. “Já ho nosím tady,“ dodá. Už roky se vedou diskuze o tom, co ve své kabelce má, protože platební karty ani peníze to nejsou.

Mezi nejčastější návrhy patří plnící pero, mátové pastilky, kovové pouzdro na make-up – které dostala od milovaného manžela – či fotografie rodiny. V krátkém videu medvídek také přeje královně k 70 letům na trůnu, a to slovy: „Šťastné jubileum, madam. A děkuji. Za všechno.“ Královna, jako vždy skromně, odpoví: „To je velmi milé.“  Snímek končí tím, že královna i Paddington lžičkou vyťukávají na čínském šálku rytmus legendární skladby „We Will Rock You“ od skupiny Queen.

Queen, Elton John i Diana Ross

Velkolepý koncert začínal právě písničkou „We Will Rock You“ od skupiny Queen. Melodické písně si užívali i členové královské rodiny. Princ Williama a princ George mávali vlaječkami a pobrukovali si píseň Sweet Caroline, která se pravidelně hraje k povzbuzení britských fanoušků na fotbalových zápasech. A George je velkým fotbalovým fanouškem. Na koncertě vystoupily i zpěvačky Alicia Keys či Diana Ross.

Díky, mami

Koncert byl prokládán různými proslovy a mezi ten nejdojemnější patřil rozhodně ten od prince Charlese. „Vaše Veličenstvo, mami, byla jste s námi v obtížných časech. Smějete se a pláčete s námi a především jste tu pro nás po celých těch 70 let. Slíbila jste, že budete sloužit celý život, stále to plníte. Proto jsme tady,“ uvedl princ. Oslovení mami není v královských proslovech běžné a jen to dokládá, jak moc je princ na svou matku hrdý a pyšný.

Princ Louis opět na scéně

I v neděli se oslavovalo, a opět byla k vidění vojenská přehlídka. Na ní opět dorazil i princ Louis, který se opět předvedl. I když je to princ, pořád je to ještě čtyřletý kluk, který si na nějaké vysedávání v lóži moc nepotrpí a oslavy ho spíše nudily, než bavily. Neposedný klučík si stoupal na židli, aby lépe viděl, nebo na maminku Kate vyplazoval jazyk či se jí snažil zakrýt pusu. Neuklidnil ho ani princ William a trochu se zklidnil, až když ho posadili k dědečkovi, Charlesovi.

Princezna Charlotte, která na fotografy dříve také ráda vyplazovala jazyk, se tentokrát chovala jako malá dáma a mamince se snažila s Louisem pomoct. První den oslav mu dala ruku dolů, když Louis podle ní až moc mával. To nejstarší George vystupoval jako malý gentleman. Na sobě měl sako a velmi připomínal svého otce, prince Williama. Podle odborníků je logické, že dělal občas nějaké grimasy, ale už teď je na něm vidět, jak dobře vychovaný je a jen to ukazuje, jak moc mají Kate a William své děti rádi.

View this post on Instagram

A post shared by Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

 

Celebrity - další články

Doporučujeme