Velký královský návrat? Experti tvrdí, že se princ Harry vrátí do Velké Británie

16. ledna 2022·Celebrity·Barbora Turková

Princ Harry. (Foto: ČTK)

V letošním roce by princ Harry měl vydat knihu, která bude zřejmě velmi kontroverzní. Harry by v ní měl otevřít témata, kvůli kterým odešel s manželkou Meghan do USA. Podle odborníků by ale právě kniha mohla pomoci, aby Harry napravil vztahy s rodinou. Informaci přinesl deník Metro.

Podle historika Eda Owense neexistují žádné důkazy o tom, že by princ Harry chtěl spálit všechny rodinné mosty. Naopak si myslí, že by se rebelující princ mohl na nějaký čas vrátit do vlasti, zvláště pokud by se zhoršil zdravotní stav královny Alžběty II. „Mnoho komentátorů říká, že monografie představuje skutečnou hrozbu pro rod Windsorů,“ uvedl Owens. „Do určité míry tam budou věci, které by královská rodina nezveřejnila,“ přiznává. Ale bude tam také spousta bodů ve prospěch monarchie, dodává historik a odborník na královskou rodinu.

Humbuk okolo vydání knihy způsobil hlavně strach z toho, že by ji vévoda využil k sérii obvinění, která padla v rozhovoru s Oprah Winfrey v loňském roce. Mohl by také odhalit člověka z královské rodiny, který se ptal, jakou barvu bude mít prvorozený syn Archie. Historik si ale nemyslí, že by chtěl zničit své vztahy s rodinou.

I když se k obviněním prince zřejmě vrátí, už budou mnohem smířlivější a hlavně v širším kontextu, aby nebyla tak kontroverzní. „Během rozhovoru s Oprah nikoho nejmenoval, neobvinil ani královnu, ani členy rodiny,“ řekl historik. To, že byl opatrný, myslím naznačuje, že ta kniha bude napsána citlivě… Bude to opatrná a pečlivá prezentace jeho verze událostí,“ dodal Owena.

Sám vévoda k tomu řekl: “Tohle nepíšu jako princ, kterým jsem se narodil, ale jako muž, kterým jsem se stal.” Proslýchalo se, že Harry chtěl výtěžek darovat na charitu a nemělo by se jednat o jednu knihu, ale o celou sérii. Podle Owena se princ do psaní pustil, aby lépe vysvětlil kontroverzní témata, která naznačil v rozhovoru.

Kniha ovšem zatím nemá ani název ani přesné datum vydání. I přesto by ale měla vyjít letos, kdy královna oslaví neskutečných sedmdesát let své vlády. Právě to podle Owena může pomoct Harrymu napravit vztahy v rodině. Uvidíme, zda se mu to tedy podaří. Pro jeho babičku by to byl ten nejkrásnější dárek.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme