Vojta Dyk prozradil, jak jeho tatínek umíral. Vojtíšku, pomoc, slyšel ho volat

3. října 2022·Celebrity·Redakce

Vojtěch Dyk. (Foto: Frekvence 1)

I když tatínek zpěváka Vojty Dyka, historik a spisovatel Radek Pytlík, zemřel už na začátku letošního roku, až teď o jeho posledních dnech dokázal Vojta promuvil v podcastu Cesta domů. Popsal je jako nejkrásnější v životě. Měli tátu doma.

Poslední měsíce svého život strávil Radek Pytlík u doktorů, místo toho, aby byl doma se svou rodinou. “My jsme cítili a věděli, že táta chtěl domů. My jsme ho také chtěli mít doma, ani nevíme proč,” řekl zpěvák a milující syn. Rozhodli se tedy tatínkovi vyhovět a vzít ho z nemocnice domů i přes nedoporučení lékařů. 

“Primář nám kladl na srdce, že ho tam musíme nechat, že má dvoje antibiotika, že se musí doléčit. Ale já jsem měl sen, že je táta na operačním sále a volá na mě – Vojtíšku, pomoc! A to mě vzbudilo, okamžitě jsem kontaktoval Kateřinu Rusínovou, která mi poradila, že pokud to tak cítíme, ať ho z nemocnice okamžitě vezmeme domů,” prozradil Vojta a dodal, že se s doktory musel o propuštění táty dohadovat, stál si ale za svým.

S maminkou a sestrou moc dobře věděli, že brzké propuštění z nemocnice znamená dřívější odchod jejich tatínka. “Já, moje máma a ségra, byli jsme u toho, když odcházel, střídali jsme se, měli jsme vyloženě služby, aby si každý mohl odpočinout. Byly to sice jen čtyři dny, ale byly to jedny z nejkrásnějších dnů v mým životě,” přiznal Vojta s tím, že tátovi splnili jeho poslední sen. Být s rodinou do poslední chvíle.

Celebrity - další články

Doporučujeme