Všichni mluví o Kate, ale znáte princeznu Amalii? Seznamte se s krásnou následnicí trůnu

10. listopadu 2022·Celebrity·Redakce

Princezna Amalia (Zdroj: Profimedia)

O britské královské rodině se píše prakticky denně, ale není to jediná monarchie v Evropě. O té nizozemské se toho moc neví, což je velká škoda. Třeba taková princezna Amalia je jedničkou v nástupnické linii na trůn, ale také se zasazuje o práva žen ve společnosti. Informaci uvedly deník Gala a Stylebook.

Princezna Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria Oranžsko-Nasavská zkráceně prostě princezna Amalia převezme jednou žezlo po svém otci, králi Vilémovi-Alexandrovi. Než se tak ale stane, bude žít nejstarší ze tří dcer poměrně normální život. Po skončení školy, cestování a stážích plánuje studovat politiku, psychologii, právo a ekonomii na Amsterdamské univerzitě.

Ještě před začátkem studia ale došlo k jedné nepříjemné záležitosti. Jistý mladík se chtěl přihlásit do studentského bratrstva, na internetu se ale objevilo video, ve kterém se jeho členové hanlivě vyjadřují o ženách. „To je prostředí, ve kterém by se budoucí nizozemská královna v současné době neměla nacházet,“ cituje princeznu deník Gala s tím, že se Amalia poté rozhodla změnit názor. Princezna si je vědoma svých povinností a chce se soustředit na stěhování z Haagu do hlavního nizozemského města. „Studium je prioritou. Studium je důležité. Není to jen o zábavě a večírcích,” řekla princezna v červnu.

View this post on Instagram

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Princezna Amalie si prošla šikanou, proto je pro ni toto téma tak důležité. V roce 2021 byla kvůli svým křivkám zobrazená v televizi jako osoba s nadváhou. A šikanovali i jako malou – opět kvůli postavě. O tři roky později ji zase portugalský časopis zobrazil na titulní straně, kde řešili téma plus size. Je jasné, že tyto věci se na ní podepsaly po psychické stránce.

V tomto těžkém období jí pomohla terapie. „Necítila jsem se úplně ve své kůži. Dlouhou dobu jsem usínala s pláčem. Považuji za zcela normální mluvit s odborníkem. Není to tabuizované téma. Někdy je toho na mě trochu moc,“ řekla u příležitosti svých 18. narozenin. Princezna je ve své zemi velmi populární. Umístila se na druhém místě v žebříčku popularity, který sestavila společnost „DVJ Insights“ jménem „RTL Nieuws“. Předstihla dokonce i bývalou královnu Beatrix. Jen maminka královna Máxima je u Nizozemců oblíbenější. Zatím.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme