Zázrak pro nemocnou Shannen Doherty! Zkouší novou léčbu na rakovinu

1. února 2024·Celebrity·Redakce

Shannen Doherty. (Foto: ČTK)

Ještě nedávno mluvila o tom, jak chce, aby vypadal její pohřeb a kdo by na něm měl či neměl být. Ale teď svitla herečce Shannen Doherty naděje. Léčba na rakovinou, kterou nyní zkouší, totiž zabírá.

Hvězda seriálu Beverly Hills 90210 či Čarodějky se od roku 2015 pere se zákeřnou rakovinou. Nyní je ve čtvrtém stádiu, které je považováno za neléčitelné, ale Shannen Doherty se přesto nevzdává a bojuje. Snaží se o nemoci veřejně mluvit a motivovat ostatní. A vypadá to, že se jí to i daří a má navíc i velkou podporu nejen u fanoušků, ale i u svých kolegů.

Vyzkoušela také nový typ léčby. „Nebudu říkat, co přesně to je, ale jsem na nové infuzi proti rakovině. Po čtyřech dávkách jsme neviděli žádný rozdíl a všichni chtěli, abych změnila léčbu. Já jsem si ale řekla, že v tom budeme pokračovat a uvidíme,“ prozradila Shannen Doherty ve svém Let´s Be Clear, ve kterém byl hostem její onkolog Amin Mirhadi.

Navíc to vypadá, že léčba začíná být úspěšná. To sama herečka považuje za zázrak. „Po šesté nebo sedmé dávce jsme skutečně viděli, jak se prolamuje krevní mozková bariéra. Mám tomu říkat zázrak? Ano. Pro mě je to momentálně zázrak. Že jsem si tak trochu hodila kostkou a řekla si, že v tom budu pokračovat.” Dříve to vypadalo, že herečka svůj boj vyhraje, ale v roce 2020 oznámila, že se stav nelepší.

Nemoc se jí naopak rozšířila kromě mozku i do kostí. Ale že by se vzdala? Ani náhodou, právě naopak. Herečka dělá pro své uzdravení všechno a zkouší všechny možnosti. „To, že skutečně prolamuje krevní mozkovou bariéru, je vlastně zázrak toho léku, zázrak toho, že možná zasáhl Bůh a řekl: ‚Dám jí na chvíli pokoj.’ Někdy hledáte zázraky na špatných místech a ony jsou přímo před vámi,“ raduje se seriálová čarodějka.

Podle ní je i velmi důležitá nejen bojovnost, ale i optimismus. Věří, že když člověk bude myslet pozitivně a nepropadne depresím, tak je boj s jakoukoliv závažnou nemocí snazší. „Každý den je dar a chystá se tolik nových věcí, že si myslím, že naděje je tu vždy. Můžu umřít dnes, můžu umřít za dvacet let, nevím. Můžu umřít, když půjdu před dům a spadne na mě strom nebo mě srazí autobus, cokoli. Nebo můžu umřít na rakovinu. Ale jediné, co můžu udělat, je prožít každý den co nejpozitivněji, s nadějí, radostně ho přijmout,“ dodala.

Celebrity - další články

Doporučujeme