Zdeněk Macura plánuje vlastní pořad: Má být o týraných ženách a alkoholismu

5. března 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Expartner Ivety Bartošové Domenico Martucci (vlevo) uspořádal 4. srpna 2013 u sochy svatého Václava na Václavském náměstí v Praze demonstraci proti násilí na ženách. K zorganizování akce ho motivovalo dění kolem jeho bývalé partnerky, zpěvačky Ivety Bartošové. Akce se také zúčastnil zpěvaččin ctitel Zdeněk Macura (vpravo).

Proslulý bojovník proti domácímu násilí Zdeněk Macura (44) sice prodělal v polovině února mrtvici, životní tempo však rozhodně mírnit nehodlá. Již během cesty domů z nemocnice stihl poskytnout rozhovor serveru Expres.cz a popsat v něm své plány pro nejbližší budoucnost. Jedním z nich je jeho vlastní pořad. Má být věnován problematice týrání žen a ženskému alkoholismu.

Pověstný ochránce žen a bojovník proti domácímu násilí Zdeněk Macura (44) se již při cestě z nemocnice, kde byl hospitalizovaný kvůli prodělané mrtvici, rozhovořil o svých budoucích plánech. A těch rozhodně nemá málo. Mimo to, že chce rozšiřovat svůj byznys s výrobou a prodejem teploměrů, by se rád dostal i na televizní obrazovky.

“Ta mrtvice byla poslední kapka. Chci oslovit nějaké televize, jestli by mi neumožnily pravidelný pořad, třeba jednou měsíčně, na tohle téma,”uvedl ve videorozhovoru pro Expres.cz s tím, že by pořad rád věnoval problematice domácího násilí, která je pro něj od jeho lásce k Ivetě Bartošové citlivou záležitostí.

“To si myslím, že bych neměl zakopat,” svěřil se. Po vážných zdravotních problémech tak Macura zřejmě pocítil potřebu věnovat se v životě více tomu, co mu přijde důležité. Obchodník zároveň cítí, že v této oblasti má hodně, co divákům předat.

“Nechci se nějak chválit, ale myslím si, že tomu skutečně rozumím, a to docela do hloubky. Zažil jsem mnoho a mnoho těch případů, takže by byla škoda, aby se to jen tak zakopalo,” nechal se slyšet.

A jakou televizi plánuje oslovit ze všech nejdříve? “Jako první zkusím Barrandov,” upřesnil. Na tuto stanici sází i kvůli postavě jejího ředitele Jaromíra Soukupa. “Možná že by mu nevadilo udělat nějaký experiment,” myslí si.

Sám z toho ale nic mít nechce. “Nechci peníze, žádný honorář, a ty lidi, co bych si tam zval, bych platil ze svého. On by poskytl pouze studio, kameramany, zvukaře a tak,” uvedl štědrou nabídku.

Připustil však, že je zatím všechno jen ve fázi plánů. “Jsem zvědavý, jak se k tomu postaví. Třeba s tím bude souhlasit,” zamyslel se Macura a dodal, že týrání žen v Česku i ve světě není jedinou oblastí, které by se rád věnoval.

“Ještě druhé téma chci nakousnout – alkoholismus u žen,”prozradil. Obě oblasti spolu totiž podle něj částečně souvisí.  “Velká část alkoholiček byla v minulosti týraná,” dodal Macura.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme