Zemřel člen Spirituál kvintet Jiří Cerha. Ještě před 14 dny hrál na koncertě

27. října 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Zpěvák Jiří Cerha. (Foto: se souhlasem Spirituál Kvintet)

Ve věku 78 let opustil hudební svět zpěvák, skladatel a pedagog Jiří Cerha. Byl členem kapely Spirituál kvintet, který před 14 dny koncertem v pražské Lucerně uzavřel 60. let na scéně. O jeho úmrtí informoval band na svém facebooku.

Se zármutkem jsme přijali zprávu, že včera ve večerních hodinách odešel do muzikantského nebe Jirka Cerha řečený Cidla. Zpěvák, skladatel, pedagog, kapelník C&K Vocalu, od roku 2000 člen Spirituál kvintetu. Je nám to moc líto,” napsal na facebook Spirituál kvintet.

Právě Kvintet vystoupil naposledy před diváky před 14 dny v pražské Lucerně. Kde uzavřeli 60 let účinkování na scéně. Nikdo z fanoušků nechápe, jak mohl zpěvák tak rychle odejít, když na koncertě vypadal fit. V mysli mi ještě nedozněly tóny a hlasy z poslední Lucerny a je pryč…,” napsal jeden z fanoušků do komentářů na facebooku. Na posledním koncertě jsem mu chtěla říct, jak nádherně zpívá. Škoda, že jsem to neudělala,” posteskla si jedna z fanynek.

Podle Seznam Zpráv byl zpěvák v nemocnici. Od minulého úterý byl Jiří hospitalizován po mozkové příhodě ve vinohradské nemocnici,” uvedl serveru člen hudební skupiny Jiří Holoubek. Jiří byl rodilý Pražák. Zpěv a komponování vystudoval na pražské konzervatoři. Zpíval na albech C&K Vocal a Spirituál kvintet. S Petrem Skoumalem účinkoval i na albu Kdyby prase mělo křídla. V Kvintetu působil barytonista především jako zpěvák.

Celebrity - další články

Doporučujeme