Dobijte baterky pro podzimní období. 3 TIPY, jak zatočit s únavou

6. října 2017·Články·Redakce

Podzimní únava většinou přichází po babím létu, které nás letos zatím úspěšně míjí. Proto se stále více cítíme vyčerpaní a bez energie. Někteří z nás jsou citlivější na bolest hlavy a migrénu. Špatná nálada klepe na dveře. Jak se bránit stavům, které rozhodně nevítáme?

Pitný režim

Nedostatek tekutin má za následek právě úpornou bolest hlavy a únavu. Také se projevuje na stavu naší pokožky. Je důležité dbát na pravidelný příjem tekutin a nepovažovat tři kávy denně za jeho součást. Polévky, čaje, nejlépe však čistá voda třeba s citronem – to ano. Klidně si na pracovní stůl postavte sklenici s vodou a vždy, když ji vypijete, znovu ji naplňte. Bude vás podvědomě nutit k tomu, abyste nezapomínali pít.

Ve zdravém těle zdravý duch

V podstatě jakýkoliv pohyb je zdraví prospěšný a v tomto sychravém období pomáhá také naší mysli. Procházka, cvičení, fitko, běh, jóga, je to jedno. Důležité je vypnout a hýbat se, okysličit mozek a vyplavit endorfiny. Sauna je v tomto směru také prospěšná  – bojuje proti virům a vyplavuje z těla toxiny.

Čokoláda

Toto doporučení většinu z nás potěší. Je totiž dokázáno, že tmavá čokoláda obsahuje velké množství antioxidantů. Má pozitivní vliv na kardiovaskulární systém a podporuje imunitu. Dodává tělu hormon štěstí – serotonin. Skvělá zpráva, nemyslíte? Samozřejmě to platí o kvalitní čokoládě a je důležité ctít pravidlo “všeho s mírou”, ale výčitky mít z mlsání nemusíte.

Články - další články

Doporučujeme