Hitovka týdne: Cher – Believe

20. května 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Zpěvačka Cher. (Foto: Shutterstock)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od zpěvačky Cher - Believe.

Cher oslavila ve čtvrtek 20.5. neuvěřitelné 75. narozeniny! A tak jsme Hitovku tohoto týdne vybrali právě z jejího repertoáru. V roce 1998 slavila tahle legendární zpěvačka obrovský celosvětový úspěch s hitem Believe! Použila v něm něco, čemu se od té doby říká Cher-efekt. Dneska už to nikoho moc neohromí, ale koncem 90. let to byla bomba. Cher si tehdy v písničce nechala počítačově zkreslit hlas. Krátce po ní na takzvaný auto-tune-efekt vsadili i italští Eiffel 65 v písni Blue a o rok později i pánové z francouzského dua Daft Punk ve svém hitu One More Time.

Cher se v showbyznysu pohybuje už od poloviny 60. let a pořád ještě neřekla poslední slovo. Je to všestranně nadaná umělkyně a zdatná obchodnice. Dodnes prodala víc jak 100 milionů svých nahrávekjako jediná umělkyně v šesti dekádách za sebou stanula na špici americké hitparády! Believe byl obrovský hit a třeba v Anglii dokonce úplně nejprodávanější singl roku 1998.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak s čím máte spojený tento hit od zpěvačky Cher? Napište nám!

 

Hudba - další články

Doporučujeme