Hitovka týdne: Miroslav Žbirka a Magda Šalamounová – Tento song

19. října 2022·Hudba·Redakce

Miro Žbirka (Zdroj: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit Tento song od Mira Žbirky a Magdy Šalamounové.

Tento pátek 21.10. by slavil sedmdesátiny Meky Žbirka – zpěvák, který během své bezmála padesátileté kariéry natočil desítky hitů, v roce 1982 vyfoukl Karlu Gottovi zlatého slavíka, dvakrát vyhrál Bratislavskou lyru a před třemi lety získal nejvyšší slovenské vyznamenání. Meky Žbirka byl i zdatný moderátor a komentátor. Byla radost mu naslouchat, protože uměl všechno vtipně oglosovat, aniž by se kohokoliv dotkl nebo někoho urazil.

Jeho život a kariéru si můžete připomenout díky filmu „Meky“, který vznikl před dvěma lety, ale také na výstavě Roky a dni, která byla ve středu (19.10.) slavnostně zahájena v historické budově Národního muzea v Praze. My si Mekyho Žbirku připomeneme hitem „Tento song“ z roku 2009, který byl znělkou jeho stejnojmenné rubriky, ve které u nás na Frekvenci 1 připomínal hity z posledních padesáti let.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1, kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co se vám vybaví?

 

Hudba - další články

Doporučujeme