Hitovka týdne: Roxette – Joyride

11. ledna 2023·Hudba·Redakce

Roxette. (Foto: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Roxette - Joyride.

Ve čtvrtek 12. ledna oslaví 64. narozeniny Per Gessle, který se po celém světě proslavil jako jedna polovina slavných Roxette. Naprostou většinu hitů tohohle švédského dua napsal právě on.

Třeba titulní hit dodnes nejprodávanějšího alba dua Roxette Joyride Album si dodnes koupilo jedenáct milionů lidí a v červnu 1991 to bylo dva týdny nejprodávanější album v Evropě.  Titulní hit napsal Per Gessle inspirovaný svou manželkou, která mu jednou ráno napsala na malém lístečku vzkaz Hello you fool, I Love You (česky: Ahoj, ty blázne, miluju tě), a pak taky hláškou Paula McCartneyho, že psát písničky s Johnem Lennonem byla jedna velká radostná jízda (anglicky joyride).

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

Hudba - další články

Doporučujeme