Hitovka týdne: The Cure- Friday I’m In Love

19. dubna 2023·Hudba·Dominika Číčelová

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od The Cure- Friday I’m In Love.

64. narozeniny slaví dnes (v pátek 21.4.) legenda popmusic, zpěvák slavné britské kapely The Cure Robert Smith – muž, který za posledních 50 let spotřeboval víc laku na vlasy a víc rtěnek než kdejaká zpěvačka. 😊 Jeho poznávacími znameními jsou totiž červeně namalované rty, rozcuchané černé vlasy a taky oční stíny! 😊 The Cure, v jejichž čele stojí už od konce 70. let, se proslavili hlavně temnými, depresivními songy. Ale sem tam natočili i něco veselejšího. Jejich nejznámějším a v rádiích také nejhranějším optimističtějším songem je „Friday I’m In Love“ z roku 1992.

The Cure hrají alternativní rock, ale tohle byl čistý pop. Co se týká umístění v hitparádách, tak v těch nejvíc bodovali doma v Anglii, ale před těmi jednatřiceti lety se podruhé a také naposledy podívali i do top dvacítky americké hitparády. A i u nás to byl velký hit. The Cure ho v roce 2008 hráli ve Sportovní hale na pražském Výstavišti, v roce 2016 v pražské O2 aréně a loni v říjnu tamtéž.

Tady jsou na Frekvenci 1 The Cure a dnešní oslavenec Robert Smith (dneska mu je 64, blahopřejeme) a jejich poslední velký mezinárodní hit: „Friday I’m In Love“ z roku 1992!

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

Hudba - další články

Doporučujeme