Hitovka týdne: Gigi D’Agostino – L’Amour Toujours

14. prosince 2022·Hudba·Dominika Číčelová

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Gigi D’Agostino - L’Amour Toujours.

V sobotu 17.12. oslaví 55. narozeniny GiGi D’Agostino (čti džidži dagostýno) – italský DJ a zpěvák, který se – předtím, než se prosadil v popmusic – živil jako zedník a instalatér. Na přelomu 90. let a první dekády nového milénia měl deset velkých hitů. A poté, co se jeho singly přestaly prodávat, se vrátil k dýdžejské profesi a začal moderovat v rádiu. Mezi jeho poznávací znamení patřily pleš (kterou často zakrýval velkým bílým kloboukem) a také čínský znak, který se čte jako „wu“ a znamená „tancuj“ nebo „tanec“.

Jsou to čtyři roky, co se do hitparád vrátila (v remixu) jeho slavná písnička “L’Amour Toujours” (čti lamúr tužúr). A to zásluhou litevského dýdžeje jménem Dynoro. Ten na základu hitu GiGiho D’Agostina postavil svůj hit „In My Mind“! U našich sousedů (v Německu a Rakousku) to byl nejprodávanější singl roku 2018. Originál je ale originál. „L’Amour Toujours“ – hit, který tak trochu klame tělem. Název je sice francouzský, celý ten song je zpívaný anglicky, a přitom pochází z Itálie.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1, kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co se vám vybaví?

Hudba - další články

Doporučujeme