Hudebníci a zpěváci vzdají hold Miru Žbirkovi velkolepým turné. Na jaře vyjde i zbrusu nové album

8. února 2022·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Zpěvák Miro Žbirka. (Foto: se souhlasem Universal Music)

V listopadu 2021 nás v devětašedesáti letech opustil moderátor Frekvence 1 a úžasný zpěvák slovenské i české hudební scény Miro Žbirka. Jeho hudba a odkaz s námi zůstává dál. Letos by tato legenda oslavila 70. narozeniny, proto jeho památku uctí řada umělců v podobě tří velkolepých koncertů a fanoušci se na jaře dočkají i nového alba.

Fanoušci společně se zpěváky české a slovenské hudební scény budou mít možnost zavzpomínat na své zážitky s československou hudební legendou. Turné Tribute To Miro Žbirka 70 se uskutešbní na podzim v Praze, BratislavěLondýně. Legendární Mekyho skladby a hity na nich zahrají a zazpívají hvězdy současné české a slovenské hudební scény. Tímto všichni zcela nezištně vzdají hold tvorbě výjimečného autora a zpěváka. Zatím není známo, kdo se na koncertu objeví. Jména budou odtajňována postupně.

View this post on Instagram

A post shared by Miro Zbirka (@mirozbirka)

Ještě předtím, spatří světlo světa nový singl a videoklip. Bude se jednat o první skladbu z posledního alba, kterým se uzavře více jak padesátiletá autorská cesta Mira Žbirky. Všechny skladby složil zpěvák v době lockdownu a v posledních měsících je stihl i nazpívat.

Celé album po Mekyho smrti dokončuje a produkuje jeho syn David. Intenzivně na něm pracuje v londýnském studiu KONK. Aktuálně je vydání desky naplánované na jaro 2022. Podzimní koncerty tak budou výjimečnou oslavou hudby Mira Žbirky a velkou hudební a vizuální show.

Hudba - další články

Doporučujeme