5 zakázaných jídel na snídani: Proč nesnídat chleba s marmeládou nebo voňavé párečky?

10. října 2016·Jídlo a pití·Redakce

Snídaně má být vydatná a máte s ní dobře nastartovat celý den. Ne všechno, na co jsme ale ráno zvyklí, je pro náš organismus zrovna příznivé. Tradiční snídaně nám přidávají kalorie.

1. Buchty nebo koláče

Říká se, že když už sladkosti, tak si je dejte po ránu. Nakopnou vás energií. Jenže muffiny, koláče nebo buchty jsou také bohaté na mouku, cukr a tuky. Zasytí vás, jenže vysoké množství sacharidů rozhodí hladinu cukru v krvi a za chvíli už budete mít zase hlad a další chuť na sladké!

2. Pečivo s džemem

Když tedy ne sladké, tak alespoň džem? Vždyť je tam přece ovoce. Jenže ty obyčejné ze supermarketů v sobě příliš skutečného ovoce nemají, mnohem víc je tam cukru. A když už tedy neodoláte, tak vyberte poctivý džem a pečivo z celozrnné mouky. 

3. Kukuřičné lupínky a podobné 

Neustále vídáme v reklamách lupínky, křupinky, taštičky a podobné cokoliv, co lze zalít mlékem. Většina těchto výrobků je ale tak zásobená cukrem, že byste je měli ze svých snídaní úplně vypustit. A nenechte se zmást ani všemi těmi nápisy jako “Fit”, “Fitness” nebo “Light”. Pokud už si něco potřebujete zalít mlékem, tak ovesné vločky. 

4. Uzeniny

V české kotlině bývá zvykem dát si k snídani nějaký páreček, salámek, nebo alespoň šunku. No nakonec proč ne, ale hlídejte si, jestli jsou ty masové výrobky opravdu plné masa. Pokud ne, tak tam najdete hodně zbytků a soli a to pro dobrý start dne nebude ideální. 

5. Džusy

Nedat si po ránu sklenici džusu může být pro řadu vyznavačů zdravého stylu jako svatokrádež. Jenže většina kupovaných džusů obsahuje velké množství cukru. Pijte proto raději čaje nebo vodu ochucenou citronem. Uvidíte, že váš start do nového dne bude mnohem lepší.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme