Vyhledávání
Zavřít
Krémová omáčka ze zeleného pepře
Olej si rozpálíme v kastrůlku, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, papriku, žampióny a pomalu restujeme.
Potřebné suroviny:
20g šalotky
20g červené papriky
20g žampiónů
2 polévkové lžíce naloženého zeleného pepře
20ml omáčky demi glace, nebo silného vývaru
50ml smetany
Sůl, olej, brandy
Postup přípravy:
Olej si rozpálíme v kastrůlku, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, papriku, žampióny a pomalu restujeme.
Až zelenina změkne a dostane lehkou barvu přidáme brandy, necháme vyvařit, podlijeme omáčkou demi galce. Prováříme 10 minut, přidáme smetanu a půlku zeleného pepře, rozmixujeme a propasírujeme skrze jemný cedník.
Dochutíme podle potřeby a podáváme.