Krémová omáčka ze zeleného pepře

6. listopadu 2010·Jídlo a pití·Redakce

Olej si rozpálíme v kastrůlku, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, papriku, žampióny a pomalu restujeme.

Potřebné suroviny:

20g šalotky

20g červené papriky

20g žampiónů

2 polévkové lžíce naloženého zeleného pepře

20ml omáčky demi glace, nebo silného vývaru

50ml smetany

Sůl, olej, brandy

 

Postup přípravy:

Olej si rozpálíme v kastrůlku, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, papriku, žampióny a pomalu restujeme.

Až zelenina změkne a dostane lehkou barvu přidáme brandy, necháme vyvařit, podlijeme omáčkou demi galce. Prováříme 10 minut, přidáme smetanu a půlku zeleného pepře, rozmixujeme a propasírujeme skrze jemný cedník.

Dochutíme podle potřeby a podáváme.

 

Na video k receptu se podívejte ZDE.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme