ASIJSKÁ DUŠENÁ KRŮTA S ANANASEM (na 4 porce)

1. července 2011·Jídlo a pití·Redakce

Chuť Asie u vás na talíři

Suroviny:

400 g krůtích prsou

1 velká cibule

1 velká červená paprika

1/3 čerstvého ananasu

200 ml 30% smetany

čerstvě mletý pepř

jasmínová rýže Lagris

Marináda:

100 ml olivového oleje

2 polévkové lžíce Podravky na čínské speciality

několik lístků čerstvého koriandru

světlá sójová omáčka.

Příprava:

Omytá a očištěná krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Z olivového oleje, Podravky na čínské speciality, najemno nasekaného koriandru a sójové omáčky připravíme marinádu, do které naložíme maso a necháme ho alespoň hodinu odležet v lednici. Potom naložené maso zprudka osmahneme na pánvi a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájený ananas. Vše dohromady smažíme 3 – 5 minut. Zalijeme smetanou a dusíme pod poklicí, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Směs podáváme s jasmínovou rýží Lagris připravenou podle návodu.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme