Už jste zkusili uvařit sekanou z rybího filé? Máme unikátní recept!

19. listopadu 2016·Jídlo a pití·Redakce

Každý víkend pro vás máme jedinečné recepty, které pro rádio Frekvence 1 připravuje kuchař Jirka Babica. Na sobotu připravil domácí paštiku z kuřecích jater a sekanou z filé.

DOMÁCÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER

Připravte si:

  • 500 g kuřecích jater
  • 125 g másla
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 0,2 dl brandy
  • 1 větvička tymiánu
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Zvýšíme teplotu a přidáme šlach zbavená a nakrájená játra. Když se játra opečou (4 až 5minut), přidáme lístečky tymiánu a panák brandy.  Mícháme, dokud se alkohol  nevypaří. Přidáme sůl a pepř, promícháme a odstavíme z ohně. Játra rozmixujeme na hladkou hmotu.  Během  mixování přidáváme máslo.

 

SEKANÁ Z FILÉ

Připravte si:

  • 500 g rybího filé
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 houska
  • 1 lžíce mouky 
  •  sůl,  pepř
  •  majoránka
  • 3 lžíce oleje

Rybí filé  a oloupanou cibuli umeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy.  Přidáme očištěný prolisovaný  česnek,  vejce, namočenou a vyždímanou housku, lžíci hladké mouky, osolíme, okořeníme mletým pepřem,  ochutíme  majoránkou a dokonale promícháme.

Ze směsi vytvarujeme oválný bochník, který uložíme na olejem vymazaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme