Vyhledávání
Už jste zkusili uvařit sekanou z rybího filé? Máme unikátní recept!
Každý víkend pro vás máme jedinečné recepty, které pro rádio Frekvence 1 připravuje kuchař Jirka Babica. Na sobotu připravil domácí paštiku z kuřecích jater a sekanou z filé.
DOMÁCÍ PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER
Připravte si:
- 500 g kuřecích jater
- 125 g másla
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 0,2 dl brandy
- 1 větvička tymiánu
- sůl, pepř
- olivový olej
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Zvýšíme teplotu a přidáme šlach zbavená a nakrájená játra. Když se játra opečou (4 až 5minut), přidáme lístečky tymiánu a panák brandy. Mícháme, dokud se alkohol nevypaří. Přidáme sůl a pepř, promícháme a odstavíme z ohně. Játra rozmixujeme na hladkou hmotu. Během mixování přidáváme máslo.
SEKANÁ Z FILÉ
Připravte si:
- 500 g rybího filé
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 houska
- 1 lžíce mouky
- sůl, pepř
- majoránka
- 3 lžíce oleje
Rybí filé a oloupanou cibuli umeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy. Přidáme očištěný prolisovaný česnek, vejce, namočenou a vyždímanou housku, lžíci hladké mouky, osolíme, okořeníme mletým pepřem, ochutíme majoránkou a dokonale promícháme.
Ze směsi vytvarujeme oválný bochník, který uložíme na olejem vymazaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme.